banner564

Hükümet programında Spor’a da yer verildi

Ömer Kalyoncu başkanlığında oluşturulan yeni hükümetin Cumhuriyet Meclisi’nde dün okunan hükümet protokolünde sporla ilgili düzenlemeler de dikkat çekti. Hükümet programında 14 maddelik spordaki yeni düzenlemeler şöyle:

Hükümet programında Spor’a da yer verildi
banner598
1. Var olan alt yapı eksikliklerinin giderilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar hızlandırılacaktır.
2. Spor Dairesi’nin yetişmiş ve verimli çalışan kadro sıkıntısı hızla giderilecektir.
3. Spor mevzuatında var olan eksiklikler uluslararası spor hukuku ve spor alanında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşların mevzuatı çerçevesinde hızla giderilecektir. 
4. Yaşam boyu spor uygulamaları geliştirilecek ve teşvik edilecektir.
5. Milli Olimpiyat Komitesi, demokratik ve işlevsel bir yapıya kavuşturulacaktır. 6. Sporun sadece futbol olarak algılanmasının önüne geçecek, tüm spor branşlarını dikkate alan bir spor politikasının oluşturulması için çalışma başlatılacak ve en kısa zamanda tamamlanacaktır.
7. Spora ayrılmış kaynakların, spor dalları, federasyonları ve kulüpler arasında adil bir biçimde dağıtılması sağlanacaktır. 
8. Spor kulüplerinin kurumsallaşması teşvik edilecektir. 
9. Son yıllarda özellikle bireysel spor branşlarında yakalanan başarılar da göz önünde tutularak, elit sporcuların desteklenmesi için gerekli plan ve projeler oluşturulacaktır.  
10. Okullarda spor yapma olanakları artırılacak, okullarda daha fazla sportif faaliyet yapılması desteklenecektir.
11. Sporumuza maddi destek sağlayan sponsorluk ile ilgili mevzuat yeniden gözden geçirilecek ve sponsorluk daha fazla teşvik edilecektir.
12. Engelli yurttaşlarımızın spor yapma olanaklarını artıracak alanların ve olanakların artırılması için çalışmalar yapılacaktır.
13. Yüzme, yelken, kürek, sörf, bisiklet, yürüyüş, dağcılık gibi ülkemizin fiziki ve iklimsel koşullarına uygun spor dalları özel olarak teşvik edilecektir.
14. Spor şuraları düzenli hale getirilecek ve şura kararlarının uygulanmasına özel önem gösterilecektir.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474