banner564

İlişkiler kopabilir

Gürtap Davutoğlu, Türkiye Darts Federasyonu’nun ülkemiz sporcularına tutumunu eleştirerek sert açıklamalarda bulundu

İlişkiler kopabilir
banner598
KKDF Başkanı Gürtap Davutoğlu, Türkiye Dart Milli Takım Seçmelerinde sporcularımıza yönelik yapılanlar nedeniyle çarpıcı açıklamalarda bulundu 
 “Dünyanın her yerinde maçlar yazıcı hakem tarafından oynanır” diyen Davutoğlu, “Ankara’da Türkiye sporcularından Hanefi Çelebi’nin, sporcularımız Mustafa Behlül ve Faik Amcaoğlu ile yapacağı maçlarda hakem istememesi ve buna Türkiye Darts Federasyonu’nun onay vermesini anlamak mümkün değildir. Bunun altında başka şeylerin olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Ankara’da geçtiğimiz hafta sonu yapılan Türkiye Dart Milli Takım Seçmelerinde birçok kural hatası yapıldı.  Yaşanan olaylar üzerine Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Başkanı Gürtap Davutoğlu, bir açıklama yaptı ve “İyi ilişkiler içerisinde olduğumuz Türkiye Bocce Bowling Darts Federasyonu ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz” dedi.

Hakemsiz oynanma isteğine evet denildi 
Yıl içerisinde Türkiye’de ve ülkemizde yapılan Türkiye Dart Şampiyonaları’nda birçok başarılı sonuçlar alan, kürsüye çıkan ve genel klasmanda ilk dört içerisinde 2, 16’da ise 6 sporcusu bulunan Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu, Ankara’da yaşanan olaylara sert tepki gösterdi.
Milli takım seçmeleri ile ilgili talimatların açıklanmaması bir yana, sporcularımızın özellikle sadece 1 Türkiyeli sporcunun oynayacağı maçlarında yazıcı hakem istememesi ve Türkiye Bocce Bowling Darts Federasyonu yetkililerinin buna olumlu yanıt vermesi dikkatlerden kaçmadı.  
Uluslararası alanda “Dart maçları yazıcı hakem tarafından yönetilir” maddesini dikkate almayan Türkiye Bocce Bowling Darts Federasyonu yetkilileri,  kendi tüzük ve yönetmeliklerine ters düşmeleri Türkiye Bocce Bowling Darts Federasyonu’nun böylesine önemli bir seçmelerde kafalarda soru işareti yarattı. 

Sporcularımız sakinliğini korudu
Müsabakalar sırasında sporcularımıza karşı sergilenen tavırlar karşısında Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Karması sakin kalarak, maçlarını tamamladı.
Geçmiş yıllarda Türkiye Darts Şampiyonaları sonunda genel sıralamada ilk dört içerisine giren sporcular Türkiye Darts Milli Takımı’nı oluşturuyordu. Bu yıl ise sporcularımızdan Cemal Gingi ve Salım Özerem’in ilk dörtte yer aldı ancak Türkiye Bocce Bowling Darts Federasyonu, milli takımı oluşturmak için, ilk 16’ya giren sporcular arasında seçme müsabakaları düzenlemesi kafalardaki soru işaretlerini artırdı. 

Davutoğlu: “Konuyu değerlendireceğiz”
Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Başkanı Gürtap Davutoğlu, göreve geldikleri ilk günden itibaren Türkiye Bocce Bowling Darts Federasyonu ile iyi ilişkiler kurmaya ve kurulan diyalogların devam etmesine büyük özen gösterdiklerini, ancak son yaşanan olaylar sonrasında Türkiye ile olan ilişkilerini gözden geçireceklerini söyledi.
Dünyanın her yerinde maçların yazıcı hakem tarafından oynandığına dikkat çeken Davutoğlu, “Ankara’da Türkiye sporcularından Hanefi Çelebi’nin, sporcularımız Mustafa Behlül ve Faik Amcaoğlu ile yapacağı maçlarda hakem istememesi ve buna Türkiye Bocce Bowling Darts Federasyonu’nun onay vermesini anlamak mümkün değildir. Bunun altında başka şeylerin olduğunu düşünüyoruz” dedi. Yaşanan olaylar sonrasında sporcularımızın motivasyonlarının düştüğünü belirten Davutoğlu, çok rahat milli takıma girebilecek potansiyele sahip sporcularımızın hiçbirinin milli takıma girememesinin altında yatan sebepleri de  yönetim kurulunda değerlendireceklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474