banner564

İstikrar onları zirveye taşıdı

K – Pet Birinci Ligi’nde ilk yarının son bölümü ile ikinci yarıdaki istikrar onları zirveye taşıdı

İstikrar onları zirveye taşıdı
banner598

Abdullah Zaifoğlu

Uzun yıllar en üst ligde mücadele eden Dumlupınar, yıllar sonra tekrar Süper Lig’e dönmek için iyi bir avantaj yakaladı.
Bu sezon, genç ama bir o kadar de hırslı ve istekli teknik adam Sedat Devecioğlu takımın başına getirildi. Takımın kadrosuna ise, lig deneyimi fazla olan futbolcuları kattı. Özellikle takımın kaptanlığını yapan yılların deneyimli futbolcusu Coşkun’un katkısı, Erdoğ’un deneyimi ile Turgut’ların Rıdvan’ın, Ender’in, H. Bahtıkara’nın ve diğer  genç oyuncuların arzusu takımı üst sıralara taşıdı.
Geride kalan 7 maçta yakaladıkları bu avantajı koruyup hedeflerin ulaşacaklarına inanıyoruz.
Sezona iyi başlamalarına rağmen ilk 6 maçta alınan üç mağlubiyet sonrasında, az da olsa çıkan çatlak seslere kulak asmayarak, yollarına devam ettiler. Burada yönetimi de kutlamak gerekir.
İşte 6. haftadan bu haftaya kadar oynanan 13 haftada sadece 2 mağlubiyet ve 11 galibiyet alarak puan farkı ile lider oldular. İstikrarın takımlarımız üzerinde ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. 
Beraberliği olmayan tek takım olarak da dikkat çekiyorlar. Gol atamadıkları maç sayısı sadece 2 geriye kalan 17 mata gol attılar. Bu da golcü bir takım olduklarını gösteriyor. Gol atamadıkları 2 maç da kendi evlerinde mağlup oldukları Karşıyaka (2-0) ve G.Halk Evi (1-0) maçları oldu.
İlk yarıyı 27 puanla lider H.Halk Evi’nin 3 puan gerisinde 3’ncü sırada tamamladılar. Fakat 7. hatadan itibaren 19. haftaya kadar sadece 8. hafta kendi sahasında G. Halk Evi’ne (1-0) ve 15’nci hafta deplasmanda Yalova’ya (2-1)mağlup oldular. 
Bu haftaya kadar aldıkları 5 mağlubiyetin 3 tanesini deplasmanda (G. Gücü (3-2), Hamitköy (4-1) ve Yalova’dan (2-1) aldılar. İki mağlubiyeti de kendi evindeki Karşıyaka (2-0) ve G. Halk Evi (1-0) karşısında aldılar.
Yakaladıkları bu istikrarın karşılığı olarak, 42 puanla liderliğe yerleştiler. 
Dumlupınar iç ve dış saha performanslarında da çok başarılı. Topladıkları 42 puanın yarısını iç sahada yarısını da dış sahada topladılar. İç saha maçlarında en iyi 2’nci dış saha maçlarında ise en başarılı takım durumunda. Aldıkları 5 mağlubiyetin 2 tanesini kendi sahasında, 3 tanesini de deplasmanda aldılar. 
En farklı galibiyetlerini kendi sahasındaki Lapta maçı (7-1) ve deplasmandaki Karşıyaka maçında (5-0) aldılar. En farklı mağlubiyeti ise deplasmandaki Hamitköy karşısında (4-1) aldılar.

Dumlupınar’ın geride kalan 19 haftadaki performansı:
Genel performansı:
14 galibiyet, 5 mağlubiyet, 43 gol attı, 24 gol yedi ve 42 puan topladı.
İç saha performansı:
9 maç, 7 galibiyet, 2 mağlubiyet, 20 gol attı, 10 gol yedi ve 21 puan topladı.
Dış saha performansı:
10 maç, 7 galibiyet, 3 mağlubiyet, 23 gol attı, 14 gol yedi ve 21 puan topladı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473