banner564

Öğrenciler bilgilendi

İşitme ve konuşma engelliler hakkında Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nde seminer verildi

Öğrenciler bilgilendi
banner598
Kıbrıs İşitme - Konuşma Engelliler Vakfı (KİKEV), Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nde (BEAL) işitme - konuşma engelliler hakkında seminer verdi.

KİKEV Başkanı Bahire Doğru yaptığı yazılı açıklamada, vakıf olarak geleceğin gençlerine engelliler konusunda bilgi vermenin görevleri olduğunu söyledi. Bu konularda eğitimin şart olduğunu belirten Doğru, “Toplumun bireyleri olarak hepimiz yaşamımız boyunca karşımıza çıkan engelleri aşmak için çalışırız. Fakat bunu yaparken etrafımızdaki her bir bireyin farklılıklarını görmeyiz veya görmezden geliriz. Farklılıklara saygı duymak, farkında olmak ve bilinçli olmak belki de biz engelliler için yaşamı kolaylaştıran bir unsurdur” dedi.
KİKEV işaret dili eğitmenleri Ezgi Bertiz, Emrah Soykan ve Kazım Tunç’un da seminerde öğrencilere işaret dili hakkında bilgiler verdiğini ve işaret dili ile bazı çevirilerin yapılmasının öğrenciler tarafından ilgi ile izlendiği kaydeden Doğru, seminerin gerçekleşmesine ve gençlerdeki bu duyarlılığa öncü olan BEAL Müdürü Sibel Karakaya, öğretmenler Hülya Tek ve Emine Garanti’ye teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473