banner564

Kazanmak kolay olmayacak

Süper Ligin son3 haftasına girilirken zirvedeki iki takımın mücadelesi haftanın maçı olarak dikkat çekiyor.

Kazanmak kolay olmayacak
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU

 İlk devrenin sonlarına gelinirken alınacak veya kaybedilecek puanlar birçok takımın ligin ikinci yarısına hangi hedeflerle gireceklerini de belirleyecek. Cumartesi günü Yenicami-Küçük Kaymaklı, Doğan Türk Birliği-Mormenekşe, Cihangir-Y.Boğaziçi ve B.Bağcıl-Lapta maçları var. Pazar günü ise Lefke-Gönyeli, Gençler Birliği-Mağusa Türk Gücü, Çetinkaya-Serdarlı maçları oynanacak.   

3 puandan fazlası olan maç (Yenicami-K.Kaymaklı)  
Lider ile takipçisinin mücadelesi haftanın maçı olacak. Her iki takımda kazanmak isteyecek. Yenicami’ye belki beraberlik de yeter. Ancak K.Kaymaklı kaybederse hem puan hem de moral olarak geriye düşecek. Gollü geçmeye aday maçlardan biri. Her iki takımın golcüleriyle defans oyuncuları arasında geçecek çetin bir mücadele olacak. Atatürk Stadı’ndaki haftanın maçında Fehim Dayı düdük çalacak.

İkisi için de önemli (Doğan Türk Birliği-M.Menekşe)       
Haftayı puansız kapatan D.Türk Birliği ile kendi sahasında zor da olsa galip gelen Mormenekşe arasındaki maç izlenmeye değer bir maç olacak. Hafta sonu K.Kaymaklı karısında çok yıpranan Doğan Türk Birliği’nin ne yapacağı da merak ediliyor. Teknik direktör Caner Oshan’ın cezalı olması onlar adına kayıp. Mormenekşe kazanıp yukarılarda kalmak isteyecek. Lefke karşısında geriden gelip kazanmayı bildiler. Ancak bu maç onlar adına hiç de kolay geçmeyecek. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Mehmet Sezener.                       
 Hedefleri farklı (Cihangir-Y.Boğaziçi)
Bu haftaya kadar topladıkları puanlarla farklı hedeflerde olan iki takımın mücadelesinde kazanan puanlardan dazla moral bulacak. Cihangir henüz galibiyetle tanışamamanın sıkıntısı içinde. Kendi sahasında mutlaka kazanmak isteyecek. Kazanamazlarsa  moral olarak çok geriye düşerler. Y. Boğaziçi belki de hiç kimsenin beklemediği kadar iyi gidiyor. Kolay gol yemeyen bir takım. Ancak bu maç belki de onların en zor maçlarından biri olacak. Çünkü karşılarında beraberliğe bile razı olmayan bir takım var. Maç Cihangir Stadında oynanacak. Hakem ise Kerem Eran.
 
 İkiside kazanmak istiyor (B.Bağcıl-Lapta)
 Son haftaların başarılı takımı B.Bağcıl ile ilk galibiyetini Çetinkaya karısında alan Lapta arasındaki maçta iki takım da kendi adlarına kazanmak isteyecekleri bir maç olacak. B.Bağcıl çıkışını sürdürmek isterse kazanmak zorunda. Kadrosu rakibine oranla daha güçlü. Kazanmaya çok daha yakın. Fakat hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Lapta sonunda galibiyetle tanışarak onlar için şu dönemde puandan daha önemli olan birçok şeyi kazandılar. Ancak genç kadrosu ile rakipleri karşısında işleri çok zor. Alabilecekleri 1 puan bile onlar adına çok büyük bir başarı olacak.
Lefke adına kolay maç (Lefke–Gönyeli)
Üst sıralardaki hedefinden çok uzaklaşan Lefke, çok ama çok genç bir kadro ile mücadele eden ve çok zor günler geçiren Gönyeli karşısında maçın tek favorisi durumunda. Lefke mevcut kadrosuyla daha yukarılarda olması gerekirdi. Her an maçı değiştirecek oyuncuları olan bir takım. En büyük hedefleri kupa olsa da bu maçı kazanmak zorunda. Gönyeli galibiyetle tanışmamış bir takım olarak, her maça çıkarken bunun ezikliğini yaşıyor. Öne geçtikleri maçlarda bile bunu koruyamıyorlar. Kadroları 2-3 oyuncu dışında lig için çok deneyimsiz. İşleri çok ama çok zor. Lefke 16 Ağustos Stadı’nda oynanacak maçta Irmak Emin düdük çalacak


Komşuların zor maçı (G.Birliği-M.Türk Gücü) 
Kolay mağlup olmayan Gençler Birliği ile son haftaların başarısız takımı Mağusa Türk Gücü arasındaki maç kazanan için çok şey ifade edecek. Yıllarca ayni takımda oynayan, şimdilerde farklı takımlarda görev yapan Ahmet Ogan ve Ali Oraloğlu için de duygusal bir maç olacak. Ancak öncelikleri görev yaptıkları takımların başarılı olmasıdır. Gençler Birliği sahasındaki maçta galibiyete daha yakın olsa da maç kolay geçmeyecek. Mağusa Türk Gücü son 6 haftada sadece 2 puan alırken son 4 maçta puanla tanışamadı. Kaybederlerse bir anda düşme potasına girebilirler. Cumhuriyet Stadı’nda oynanacak maçı Serdar Bilgimer yönetecek.                                             

İkisi de kazanabilir (Çetinkaya-Serdarlı) 
Bir türlü istikrarı yakalayamayan ve alt sıralarda kalan Çetinkaya ile son hafta kendi sahasında rakibine puan kaptıran Serdarlı Atatürk Stadında zorlu bir maça çıkacaklar. Çetinkaya kendisi gibi alt sıralardan kurtulmak isteyen Lapta’ya mağlup olması onlar adına büyük bir kayıp. Karşılarında kolay teslim olmayan bir takım olacak. Gol atamazlarsa sahadan mağlup ayrılabilirler. Serdarlı her an gol atan bir takım ve kolay kolay teslim olmuyor. Belli dönemlerde iyi oynuyorlar. Rakipleri gibi kendileri de mutlak kazanmak isteyecek. Her iki takımın da kazanabileceği bir maç.  Atatürk Stadı’nda oynanacak maçın hakemi ise Serkan Durmaz.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474