banner564

Kimler veda edecek?

1.Lig'de kalma mücadelesinde yarın düğüm çözülüyor. Atatürk Stadı ve Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nın ev sahipliği yapacağı maçlarda takımların kaderi belli olacak

Kimler veda edecek?
banner598
Erkut MAHSUCU
1. Lig’de kalma mücadelesinde yarın,  takımların kaderi belli olacak. Lefkoşa Atatürk Stadı ve Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda oynanacak maçlar sonunda kimlerin lige veda edeceğinin cevabı aranacak. Atatürk Stadı’nda Doğancı ile İskele Trabzon, Sadık Cemil Stadı’nda ise Ortaköy ile Görneç maçları oynanacak.

Avantaj Doğancı'da
Puan cetvelinde 7 puanla ikinci sırada bulunan Doğancı takımı, avantajı elinde bulunduruyor. Batı temsilcisi İskele Trabzon maçında galip gelmesi durumunda ligde kalacak. Doğancı, Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta üç puanla ayrılması durumunda rakiplerinin maçlarına bakmadan ligde kalan iki takım olacak. Doğancı ve İskele Trabzon takımları berabere kalması durumunda ise; Doğancı, Ortaköy ve Görneç takımlarının oynadığı maçta beraberlik sonucu çıkmasını bekleyecek. Doğancı mağlup olursa lige veda edecek.

İskele Trabzon'a galibiyet yetmeyebilir
Puan cetvelinde 6 puanla 5. sırada bulunan İskele Trabzon takımının ligde kalması için galibiyet İskele ekibine yetmeyebilir. Doğu temsilcisi Doğancı maçında galip gelmesi durumunda Ortaköy - Görneç maçının berabere bitmesini bekleyecek. İskele takımı Doğancı maçında galip gelirse ligde kalması için bir diğer sonuç ise Ortaköy'ün kazanması demektir. İskele Trabzon Değirmenlik'te oynanan maçta Ortaköy maçını 3-2 kazandığı için rakibiyle ikili averajı elinde bulunduruyor. Ortaköy- Görneç maçında Görneç kazanırsa İskele Trabzon takımı galip gelmesi durumunda rakibine Türkmenköy'de oynadığı maçta 3-0 kaybettiği için İskele ekibine galibiyet de yetmeyebilir.

Görneç'in Mutlak Kazanması Gerekir
Puan cetvelinde 6 puanla 3. sırada bulunan Görneç takımı Ortaköy maçını mutlak kazanması gerekecek. Görneç Ortaköy maçını kazanıp, rakiplerinin  berabere veya İskele Trabzon takımın galip gelmesini bekleyecek. Görneç Ortaköy maçını kazanır, İskele Trabzon takımı da Doğancı maçında galip gelirse, Görneç takımı İskele ekibini 3-0 mağlup ettiği için ikili averajı elinde bulunduruyor.  Görneç Ortaköy maçında berabere kalması durumunda dahi lige veda edecek. 

Ortaköy'ün işi zor
Puan cetvelinde 6 puanla 4. sırada bulunan Ortaköy takımının işi rakiplerine oranla biraz daha zor gözüküyor. Başkent temsilcisi Görneç maçını kazanması durumunda ve Doğancı ile İskele Trabzon takımlarının berabere kalması durumunda ligde kalabilecek. Ortaköy takımı Görneç maçını kazanır, İskele Trabzon takımı da Doğancı maçında galip gelirse Ortaköy takımına galibiyet dahi yetmez. İskele ekibiyle Değirmenlik'te oynadığı maçta son dakikada yediği golle yıkılan Ortaköy rakibine 3-2 mağlup olup, ikili averajı rakibine kaptırmış durumunda. Ortaköy kazanıp Atatürk'ten beraberlik sonucu çıkmasını bekleyecek. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473