banner564

Bişkek’ten mesaj verdi

Suat Günsel, “Kafkasya coğrafyasında üniversitelerimizin birliği evrensel bir nitelik kazanmıştır” dedi

Bişkek’ten  mesaj verdi
banner598
Kafkasya Üniversiteler Birliği 6.Olağan Kongresi Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te yapıldı.
Verilen bilgiye göre, Bişkek'in Manas Üniversitesi’nde gerçekleştirilen kongrenin açılışında Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel de bir konuşma yaptı.
YDÜ'ün akademik faaliyetleri hakkında bilgi veren Günsel, geniş çaplı uluslararası akademik işbirliğine önem veren YDÜ’nün gerek Türkiye, gerekse diğer ülkelerin önde gelen üniversiteleriyle işbirliği protokolleri çerçevesinde geleceğe yönelik vizyonunu anlattı.
Dr.Günsel, şöyle devam etti:
“Benim Üniversite kurma temel sebebim Kıbrıs Türkü ile Türkiye bütünlüğünü sağlamaktı. Bugün gelinen noktaya baktığımızda Türkiye ve Kıbrıs bütünlüğünü görebiliyoruz. Bu bağlamda coğrafyanın var olan birliğini koruyacak, güçlendirecek ve bütünlüğünü daim kılacak en büyük enstrümanın Kafkasya Üniversiteler Birliği olacağına inanıyorum çünkü Kafkasya coğrafyasında üniversitelerimizin birliği evrensel bir nitelik kazanmıştır. Amacımız dil, kültür, sanat, tarih, eğitim ve sağlıkta geldiğimiz noktayı değerlendirmek ve gelecekteki hedeflerimizi belirlemektir. Şüphesiz her tür ortak programlar, bilgi birikimleri, ortak projeler önem taşımaktadır. Bu bakımdan üniversitelerarası projelerin, araştırmaların, yayınların, öğrenci ve öğretim değişimlerinin özel önemi vardır. Kafkasya Üniversiteler Birliği, Dünya-Birleşmiş Milletler ve Avrupa Üniversiteler Birliği gelişme kaydedecek potansiyele sahiptir.”

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474