banner564

Lefkoşa’da derbi ateşi

Küçük Kaymaklı, şampiyonluk adaylarından lider GAÜ Çetinkaya ile Cihangir’de karşılaşacak

Lefkoşa’da derbi ateşi
banner598
Hamit SAKALLI
K-PET Süper Lig’in 21. haftasında derbide karşı karşıya gelecek olan formda K. Kaymaklı ile yeni lider GAÜ Çetinkaya’nın mücadelesi merakla bekleniyor. İki takımın Kıbrıs Kupası’nda biri birleriyle eşleşmesi de karşılaşmayı daha da ilginç kıldı.

Öncelikli hedefimiz kupa
Son haftalardaki formuyla dikkat çeken K. Kaymaklı’nın teknik direktörü Mehmet Bolkan açıklamalarında, ligde istedikleri konumda olmadıklarından dolayı hedefsiz kaldıklarını ve bu sebepten dolayı K. Kaymaklı olarak öncelikli hedeflerinin kesinlikle kupa olduğunu söyledi. Kupada GAÜ Çetinkaya ile eşleşmelerinin tatlı bir tesadüf olduğunu belirten Mehmet Bolkan, kupa karşılaşmasını düşünerek lig karşılaşmalarında sakatlık yaşamama adına rotasyona gidebileceklerini ifade etti.

Derbileri kazanmak önemli
Mehmet Bolkan takımların ligdeki konumu ne olursa olsun derbilerin her zaman için camialar adına önemli olduğunu belirterek K. Kaymaklı olarak GAÜ Çetinkaya ile oynayacakları derbiyi camiaları adına kazanıp taraftarlarına kötü geçen bu sezonda bir hediye vermek istediklerini söyledi. Mehmet Bolkan, bu tip maçlarda taraftar desteğinin önemine dikkat çekerek K. Kaymaklı taraftarlarının da kendilerini desteklemek için tribünde olmaya davet etti. GAÜ Çetinkaya’nın iki kulvarda mücadele etmesinin avantajını da kullanmaya çalışacaklarını belirten Mehmet Bolkan, sahaya kazanmak için çıkacaklarını vurguladı.

Liderliği korumak için kazanacağız
MTG deplasmanında aldığı galibiyetle liderliğe yükselen GAÜ Çetinkaya teknik direktörü Fırat Canova yaptığı açıklamalarda yoğun bir periyottan istedikleri şekilde çıktıklarını, zor ve yıpratıcı geçen bir ligde zirveye çıkmayı başardıklarını ifade etti. Fırat Canova, MTG deplasmanının gerek taraftar baskısı gerekse de zeminden dolayı kendileri için oldukça zor geçtiğini ancak zaman zaman pozisyon vermelerine rağmen oynaması gerektiği gibi oynayarak kazanmayı başardıklarını ve bunun ödülü olarak da liderliği aldıklarını ifade ederek bu ödülü korumak adına K. Kaymaklı karşısında da kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

Zor geçecek
Fırat Canova açıklamalarında K. Kaymaklı’nın son dönemde oldukça formda olmasının yanı sıra mücadelenin derbi olmasından dolayı da oldukça zor bir karşılaşmanın kendilerini beklediğini söyledi. Fırat Canova antrenmanlarda sıkı çalışarak savunmalarını iyileştireceklerini ve K. Kaymaklı karşısında galibiyete uzanacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2016, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473