banner564

‘Tıpkı sizin gibiyiz’

İrfan Nadir Rehabilitasyon Merkezi gençlerinden Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği

‘Tıpkı sizin gibiyiz’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Suriçi bölgesinde toplanan engelli gençler tarihi Namık Kemal Meydanına kadar yürüyerek Down Sendromu hastalığına farkındalık yaratmaya çalıştı.
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Gazimağusa İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi gençleri, down sendromlu bireylerin haklarını korumak, seslerini duyurmak ve farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.
Basın bildirisini okuyan Çağla Zorali, down sendromlu bebeklerinde diğer çocuklar gibi normal insanlar olduğunu söyledi. Sendromlu çocuklar ile yaşamanın zor olabileceğini belirten Zorali, tüm insanlarla yaşamın aynı zorlukta olduğunu dile getirdi.
Tüm bebek ve çocukların aynı olduğunu söyleyen Zorali, down sendromlu hastaların tek farkı hayat becerilerinde biraz yardıma ihtiyaç duymaları olduğunu aktardı. Down sendronlu çocuk ve yetişkinlerin amaçları için cesaretlendirilmeleri gerektiğini vurgulayan Zorali, bunun hastalar üzerinde kesinlikle olumlu etkisi olacağını dile getirdi.

Gökyüzüne balon bırakıldı
Etkinlik çerçevesinde Gazimağusa Kapısı’ndan Namık Kemal Meydanı’na kadar ellerinde balonlarla yürüyen gençler, daha sonra balonları gökyüzüne bıraktılar. Etkinliğe Mağusa Kale Lions Kulübü, Barolar Birliği, Mesarya Lions Kulübü, İskele Sahil Lions Kulübü ve Gazi İlkokulu da destek verip katılım sağladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2016, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473