banner564

Lig ateş gibi

K-Pet Süper Lig’de geri dönüşü olmayan maçlara girilirken takımlar için her hafta ayrı bir final

Lig ateş gibi
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Lig’de 18. Hafta geride kaldı. Alınan sonuçlardan sonra zirve iyice kızıştı.   Yenicami’nin kupan kaybettiği haftada GAÜ Çetinkaya kazanarak puanları eşitlerken Doğan Türk Birliği de kazandı ve onlara biraz daha yaklaştı. Binatlı haftayı puansız kapattı ve az da olsa geride kaldı.
 Yenicami ve GAÜ Çetinkaya zirvede aynı puana (37) sahip. Onları takip eden Doğan Türk Birliği 34, Binatlı’nın puanı ise 33.
 Alt sıralarda Y.Boğaziçi ve Ozanköy takımları son 2 sırada kaldılar. Her 2 takımda hafta arası teknik adam değişikliğine gittiler. Bu 2 takımımızın üzerinde yer alan takımlar da hiç de rahat durumda değiller. Play-out oynamak istemeyen takımların sayısı çok fazla. Alınacak veya kaybedilecek her puan her takımı play-out potasına sokabilir.
 Gece maçı olarak cuma gecesi Lefke-Yenicami arasında saat 18.15’de, gündüz oynanacak. Diğer maçların tümü saat 15.00’da başlayacak.

Lefke-Yenicami
Lider yine kayıp istemiyor
 Her iki takım da haftayı beraberlikle tamamladılar. Lefke, Yalova karşısında 2 farklı öne geçmesine rağmen bunu koruyamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı. Yenicami de kendi evinde eksik rakibi Baf Ülkü Yurdu karşısında gol atma başarısını gösteremedi ve o da 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Lefke yabancılarının oynamayacağı haftada rakibi karşısında işi gerçekten zor. Alabileceği puan veya puanlar onlar için çok değerli olacak. Yenicami’nin puan kaybına tahammülü yok. Hafta sonunda kaybettiği puanlarla rakiplerinin kendisine yaklaşmasını sağladı. Rakibinin eksiklerine kanarak oynarsa Baf Ülkü Yurdu karşısında yaşadığı kayıpları bu maçta da yaşayabilir.

Mağusa Türk Gücü-G.Gücü
Kaybeden’in işi çok zor
 Ligde her iki takımda aynı puana (20) sahip. Ligde son haftalarda kötü sonuçlar alarak düşme potasının hemen üzerinde yer alıyorlar.
 Mağusa Türk Gücü ligin ikinci yarısında puanla tanışamadı. Kendi evinde oynayacağı ve belki de galibiyetten fazlası olan bu maçı kazanamaması halinde işleri hayal ettiklerinden de zor olacak. Belki de farklı sesler de yükselecek. Aynı şekilde G.Gücü de çok zor durumda. Kadro sıkıntısını da fazlasıyla hisseden ve rakibi karşısında sahadan puansız ayrılması halinde kötü bir dönem onları bekliyor. Bu zor deplasmandan en azından beraberlikle ayrılırsa rakibinin de kendinden uzaklaşmasını önleyecek.

Doğan Türk Birliği-Ozanköy
Komşuların hedefleri çok farklı 
 Kupadan elenen ve sadece ligde mücadele eden Doğan T. Birliği zirve yolunda kayıp istemiyor. Liderden sadece 3 puan geride ve her an liderlik koltuğuna oturabilecek bir takım. Bu yolda devam etmek isterse Ozanköy maçından kesinlikle galibiyetle ayrılmalıdır. Rakibinin son sırada olması onları yanıltmamalı. Böyle maçların her zaman en zor maçlardır.
 Ozanköy’ün işi gerçekten çok zor. Ligde oynadıkları son 10 maçta sadece 2 puan alabildiler. Topladıkları 11 puanla da son sırada yer alıyorlar. Play-out oynayabilecek en yakın takım ile aralarındaki puan farkı çok fazla. Bu maçtan puansız ayrılırlar ve üzerlerindeki takımlar kazanırsa ligdeki durumları tamir edilemeyecek duruma gelebilir.

K.Kaymaklı-Y.Boğaziçi
Ev sahibi istikrar arayacak
 K.Kaymaklı ligde puan olarak zirvedeki takımların uzağında kaldı. Belli ki bundan sonraki hedefleri kupa olacak. Son hafta Ozanköy’ü deplasmanda zor da olsa mağlup edip haftalar sonra galibiyetle tanıştılar. Rakibinin de zor günler geçirdiği bu haftalarda onların konumuna kanmamalı. Kazanırım denilen maçların nelere mal olduğunu en çok yaşayan takımlarımızdan. Y.Boğaziçi alınan kötü sonuçlardan sonra teknik adamla yol ayrımına gittiler. Kümede kalma mücadelesi veren takımlarımız gibi onlar da kadro sıkıntısını yakından yaşıyorlar. Zaman zaman deplasmanlarda iyi oynamalarına rağmen istedikleri puanları alamadılar. Alabilecekleri puan onlar için altın değerinde olur. 

Baf Ülkü Yurdu-Cihangir
Kupa öncesi ligde karşılaşacaklar 
 Baf Ülkü Yurdu sanki beraberlikler takımı olmuş gibi. Oynadığı son 6 maçını da beraberlikle tamamladı. Cihangir ise ikinci yarıya iyi başladı ve 3 maçta 7 puan aldı. Kupada bir birleri ile eşleşen bu iki takımın puan cetvelinde arka arkaya sıralanıp ikisini de 23 puana sahip. Kazanan rakibine 3 puan fark atarken kupa öncesi de büyük bir moral kazanmış olacak. Baf Ülkü Yurdu liderden aldığı puanın morali ile bu maça çıkacak. Eksiklerinin dönmesi ile daha güçlü durumda. Cihangir kendi evinde beklemediği bir beraberlik aldı. Bunun telafisi için mücadele edecek. Kupayı düşünerek oynayan kayıp yaşayabilir.

Merit Alsancak Yeşilova-Binatlı
Her ikisi de kazanabilir
 Ev sahibi ikinci yarının en başarılı 2 takımından biri. Oynadığı son 4 maçı da kazanarak hem sıralamada daha yukarılara çıktı, hem de moral olarak üst seviyede. Belki zirveden çok uzakta, ancak kazanarak yeni olduğu bu ligde çok daha yukarılara çıkmak isteyecek.
 Binatlı kupadan elendiği rakibine lig maçında komik bir şekilde mağlup olarak zirveye ortak olmayı kaçırdı. Yine de fazla bir şey kaybetmediklerine inanmaları gerekir. Oralarda kalmaları için bu maçtan kayıp yaşamadan dönmeleri gerekir. Yeni teknik adamları ile çıkacakları ikinci maçtan da puansız ayrılmak onları motivasyon olarak da geriye götürebilir.

G.Birliği-T.Ocağı
Ev sahibi geçmişini arıyor
 G.Birliği ligin ikinci yarısına kötü başladı. Son oynadığı 5 maçtan sadece 1 puan alabildiler. Hafta arası yaşanan olumsuzluk onların hiç de iyi durumda olmadıklarının bir göstergesi. Rakibine göre puan olarak daha iyi durumda olsalar da gidişatları hiç de iyi görünmüyor. İlerleyen haftalar onları yanıltabilir.
 T.Ocağı haftalar sonra 2 maç üst üste kazanarak aldıkları puanlardan fazla moral motivasyonlarını yükselttiler. Buna rağmen hiç de rahat durumda değiller. Play-out oynamamak için daha almaları gereken çok puanlar var. Rakibinin bulunduğu durumu avantaja çevirebilirler.

GAÜ Çetinkaya-Yalova
Kayıp ikisine de yaramaz
 GAÜ Çetinkaya ikinci yarıda kayıp yaşamayan takımlarımızdan biri. Binatlı ile arka arkaya oynadıkları 2 maçtan istediklerini alarak hedeflerine ulaşmayı bildiler. Bu maçlar onları yormuş olsa bile liderlik yolunda kayıp istemiyor. Yalova karşısında ilk maçta aldıkları farklı mağlubiyetin rövanşını almakla birlikte rakiplerinin olası puan kayıplarında zirveye yerleşmek isteyecek. 
 Yalova kadro sıkıntısını fazlasıyla yaşayan bir takım. Ligin ikinci yarısında oynadığı 3 maçta aldığı 5 puanla puanını 20 yaptı. Küme düşmeme korkusunu çok yakından hissediyorlar.  Zirveye ortak olan ve moral olarak da iyi durumdaki rakipleri karşısında alabilecekleri 1 puan dahi galibiyet kadar değerli olacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474