banner564

Limasol derbisinde gülen DTB oldu

56.sezonuna derbi ile merhaba diyen ligimizde TOL ile DTB arasındaki ezeli rekabetin galibi DTB oldu.

Limasol derbisinde gülen DTB oldu
banner598
 Lefke ligin ilk haftasında evinde konuk ettiği K.Kaymaklı’yı farklı mağlup ederek hem Karadağ’ın yenilmezliğini sürdürdü hem de zirvede iddialı olacağının sinyallerini verdi. Ligin açılış karşılaşması olan ve gece oynanan GAÜ-Çetinkaya ve son şampiyon MTG arasındaki mücadelede ise gülen ev sahibi GAÜ-Çetinkaya oldu.  Geçtiğimiz sezon Süper Lig’e yükselen Yalova ise konuk ettiği Yenicami’yi zor da olsa mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yaptı. Cihangir ise konuk ettiği Dumlupınar’ı 2-0’la geçerek üç puanı hanesine yazdırdı. Gençlerbirliği ise konuk olduğu Baf Ülkü Yurdu’nu deplasmanda mağlup ederek geçtiğimiz sezonki başarısını bu sezona da yansıtmaya devam etti. Mormenekşe ise konuk ettiği Binatlı karşısında geriye düşmesine rağmen maçı çevirmeyi başararak haftayı üç puanla kapatan ekiplerden oldu. Gençlik Gücü ve Değirmenlik arasındaki mücadelede ise gol sesi çıkmayınca puanlar paylaşıldı.

Haftanın takımı: Lefke
Sezonun ilk maçında güçlü rakibi K.Kaymaklı’yı konuk ederek güzel bir oyun sonrasında farklı mağlup eden Lefke zirve yarışında iddialı olacağını gösterdi.

Haftanın antrenörü: Mehmet Ali Özgürgün (GAÜ-Çetinkaya)
Mehmet Ali Özgürgün, takımı GAÜ- Çetinkaya’yı son şampiyon MTG ile yapacakları mücadeleye iyi hazırlarken yaptığı değişikliklerle de galibiyetin mimarı oldu.

Haftanın futbolcusu: Sami Yahat (Mormenekşe)
Binatlı karşısında sonradan oyuna giren Sami Yahat, attığı iki golle takımının mağlubiyetten galibiyete uzanmasını sağladı.

Haftanın hakemi: Mehmet Sezener (Lefke-K.Kaymaklı)
Haftanın en zor mücadelelerinden olan Lefke-K.Kaymaklı karşılaşmasında düdük çalan Mehmet Sezener göstermiş olduğu hatasız performansla haftanın en iyisi olmayı başardı.

Haftanın genç yeteneği: Ali Öztürk (Cihangir)
Diyalog Gazetesi ile İpakay işbirliğinde bu sezon genç futbolcuları teşvik etmek amacıyla takımlarda oynaması mecburi olan 21 yaş altı futbolcuları da “Haftanın genç yeteneği” olarak ödüllendireceğiz. Bu hafta saha içinde sergilediği performansı ile göz dolduran ve gelecek için umut vaad eden Cihangir’in genç futbolcusu Ali Öztürk “Haftanın Genç Yeteneği” olmaya hak kazandı.

Haftanın 11’i
İrfan (Yalova)
Mehmet Erol (Gençlerbirliği) 
Kingston (Yalova) 
Fevzi (Mormenekşe) 
Salih (Cihangir) 
Allen (Lefke) 
Moses (Gençlerbirliği) 
Sami (Mormenekşe)
Eko (Gaü-Çetinkaya) 
Kasım (Lefke)
Esin (Gaü-Çetinkaya)

Gol Krallığı:
Sami (Mormenekşe): 2
Ahmet Hatay (BÜY): 1
Ali Öztürk (Cihangir): 1

Haftanın Sonuçları:
GAÜ Çetinkaya  - MTG: 2-0
Yalova –Yenicami: 1-0
Cihangir – Dumlupınar: 2-0
Lefke – K. Kaymaklı: 3-0
G.Gücü – Değirmenlik: 0-0
Baf Ülkü Yurdu – G.Birliği: 1-3
Mormenekşe – Binatlı: 3-1
TOL- DTB

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474