banner564

Merit Yeşilova şahlanacak

Son iki sezondur yaptığı transferlerle adından söz ettiren ve ligi dördüncü bitiren Merit Alsancak Yeşilova sezondan umutlu

Merit Yeşilova şahlanacak
banner598

 Yusuf YILDIZEV

K-Pet Süper Ligi’nde mücadele eden Merit Alsancak Yeşilova Teknik Direktörü Toygar Davulcu bu sezon takımının başarılara imza atacağını söyledi.
Geçtiğimiz akşam Diyalog TV’ye konuk olan Davulcu, takımın geleceği ve güncel konular hakkında önemli açıklamalar yaptı. 
Geçtiğimiz sezonun devre arasından itibaren takımın başında bulunan Toygar hoca, takımın gösterdiği gelişiminden memnun. Takımın birçok karşılaşmada beklentiyi karşıladığını belirten tecrübeli teknik adam, takımın iskelet kadrosuyla yola devam edeceğini açık yüreklilikle vurguladı. 
Hedeflerinin üst sıraları zorlayan ve yarışın içerisinde olan bir takım oluşturmak olduğunu söyleyen Toygar hoca, Binya’nın takımdan ayrıldığını, Makoun’un durumunun kesinlik kazanmadığını, takıma katılan Salih Say ve Emin Atabek’in hem tecrübe hem kalite olarak takıma çok şeyler katacağına inancını belirtti. 
Yabancı konusunda ise çalışmaların devam ettiğini, 3 kaliteli yabancı oyuncu kadrolarına katmak istediklerini ve olmazsa olmazı istediği 1 yerli futbolcuyu üstüne basa basa vurguladı.  

Bu takım gençlerimizin
Sona eren sezonda performanslarıyla dikkati çeken Mejdi, Vakkas ve Mustafa Salk’ın bu takımın geleceği olduğunu vurgulayan Toygar hoca, bu oyuncuların kesinlikle oynamaya devam edeceğini ve tüm gelecek planlarının bu oyuncuların üzerine kurulduğunu belirtti. Memduh’un şanssız bir sezon geçirdiğini, sakatlıkların onu etkilediğini belirten başarılı teknik adam, Memduh’un sağlıklı kalmasını umduğunu ve direk 11 oyuncusu olduğunu söyledi.

MTG 2-3 adım önde
Şampiyonluk adayları arasında gösterilen Merit Alsancak Yeşilova’nın başarılı olacağına inancı tam olan Toygar hoca, mevcut kadrosu ve Ünal eklemesiyle Mağusa Türk Gücü’nün favori konumda olduğunu belirtti. Yenicami ve Doğan Türk Birliği’ni yine yarışın içerisinde bekleyen Toygar hoca, Merit Alsancak Yeşilova’nın tecrübe kazanmaya ihtiyacı olduğunu ancak yine de bu yarışı sonuna kadar götürmek istediklerini belirtti.

3 yabancı doğru karar
Oluşan piyasada artık oyuncu fiyatlarının yükseldiğini belirten Toygar hoca, hem kalite hem de denge açısından 3 yabancı kuralının devamını olumlu bulduğunu ifade etti.

21 yaş altı kuralına olumsuzum
Özellikle yarışmacı bir ligde 21 yaş altı gibi bir kuralın uygulanmasını doğru bulmayan Toygar Davulcu, zaten oyuncu iyi ise oynayacağını, yaşının önemli olmadığını ve bu oyuncuların edeceği rekabetin başarıyı getireceğine inandığını söyledi.
Davulcu, bu kuralla sahaya çıkan oyuncunun bu bilinçte olduğunu ve özgüven kaybı yaşama ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Davulcu, bu durumunda çocukların kazanılmasından çok kaybedilmesine çok açabileceğini söyledi.

16 takım kuralı çok yerinde
16 takımlı lig konusunda çeşitli fikirler varken, Toygar hoca kararın çok yerinde olduğunu belirtti. 8 ay futbol, 4 ay tatil sisteminin hiçbir dünya ülkesinde uygulanmadığını vurgularken, oyuncuların hazırlık kamplarına fit gelmesi açısından bu sürenin kısalmasının çok önemli olduğunu belirterek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2019, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474