banner564

Ogan: Hedef kalıcı olmaktı başardık

Mağusa’nın kırmızı beyazlı ekibi Maraş Gençlik ligi dördüncü sırada başarılı bir şekilde tamamladı

Ogan: Hedef kalıcı olmaktı başardık
banner598
K-Pet 1.Lig Kırmızı Grup’ta tarihinde ilk kez mücedele eden Mağusa’nın kırmızı beyazlı ekibi Maraş Gençlik ligi dördüncü sırada başarılı bir şekilde tamamladı. 
Sezona Hasan Oy başkanlığındaki yönetim kurulu, göreve getirilen teknik direktör Ahmet Ogan yönetiminde yardımcı antrenör Korhan Kotbaş, kaleci antrenör Mustafa Özkaraman ile birlikte başlayan Maraş Gençlik, ligin ilk devresinde çok iyi bir performans göstererek ilk devreyi ilk iki içerisinde yer alarak tamamladı. Ligin ikinci devresine çok iyi bir başlangıç yapan Maraş Gençlik 9 hafta mağlubiyet yüzü görmedi. Ligde Hamitköy maçı ile başlayan düşüşe rağmen uzun süre puan cetvelinde ikinci sırasında yer aldı. Ligde son dört haftada dört mağlubiyet alarak düşüş yaşayan Maraş Gençlik son deplasman maçında Mesarya’yı mağlup ederek ligi dördüncü sırada tamamlayarak çok iyi bir finiş yaptı. 

“Hedef başarılı olmaktı”
Tarihinde ilk kez 1.ligde mücadele eden Maraş Gençlik’in ilk devre performansında son derece memnun olduğunu belirten teknik direktör Ahmet Ogan, devre arasında takımın ihtiyacı olan mevkiler için transfer çalışmalarında ilk devredeki gibi başarılı olmadıklarını, hatalar yaptıklarını belirtti. Ligin ikinci devresinde ilk dört haftada arzu edilen puanları aldıklarını belirten Ahmet Ogan, beşinci hafta Düzkaya maçı ile başlayan keskin düşüş sonrasında dört hafta üst üste mağlubiyetler aldıklarını söyledi. Üst üste yaşanan kayıplar ile birlikte uzun süre puan cetvelinde ikinci sıradaki yerini de kaybeden Maraş Gençlik takımda mental ve psikolojik olarak da sıkıntıların yaşandığını işaret eden Ogan, gelinen noktada son karşılaşma final niteliğine dönüşmüş tam bir stres, kaygı ve gerilime dönüştüğünü 
belirtti. Mesarya ile oynanan final niteliğindeki zor maçı kazandıklarını gelen diğer sonuçlarında işlerine yaradığına vurgu yapan Ahmet Ogan, netice itibarı ile ligi dördüncü sırada tamamlayarak sezon başında koymuş oldukları “Ligde kalıcı olmak hedefine” ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  

“Gençlerimiz için çok önemliydi”
Sezon başında En Güvendiğimiz “Maraş”ımızın Potansiyeli, En Büyük Gücümüz “Gençlik”imiz slogan ile yola çıktıklarını ifade den Ogan, devamla şunları söyledi: 
“Tarihinde ilk kez 1.ligde mücadele eden Maraş Gençlik’in altyapılardaki var olan potansiyelinden dolayı kalıcı olması gelecek adına çok önemli olduğunun altını çizen Ahmet Ogan, ayrıca A2 genç takımın şampiyon olarak çok başarılı sezona imza atması ve oradaki önemli futbolcu potansiyeli gelecekteki kadro yapısını da oluşturacağını düşündükten sonra A takım olarak kalıcı olmak kaçınılmaz olduğunu ifade ederek bunu başarmanın mutluluğu, gururu ve sevincini yaşadıkların belirtti. Ahmet Ogan, lig öncesinden sonuna kadar her türlü maddi ve manevi desteğini sağlayan dik duruş ve tavır ortaya koyan başkan Hasan Oy, yönetimimize, sponsorlarımıza, tüm hocalarımıza, malzemecilerimize, her zaman yanımızda destek olan “12 adam” taraftarlarımıza ve işin gerçek mimarları “Cesur Yüreklerimiz” futbolcu kardeşlerimize çok teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473