banner564

Önemli başarıya imza attık

Adını Süper Lig’e yazdıran Girne Halk Evi’nin Teknik Direktörü Mustafa Özarabacı zorlu süreci Diyalog Spor Servisi ile paylaştı 

Önemli başarıya imza attık
banner598

 Beyzade ÜNALMIŞ
Gönyeli ve Esentepe’den sonra adını Süper Lig’e yazdıran Girne Halk Evi’nde Teknik Direktör Mustafa Özarabacı zorlu süreci Diyalog Spor Servisi ile paylaştı. Girne Halk Evi’nin 14 yıl birinci ve ikinci liglerde gezdiğini belirten Mustafa Özarabacı bu sezon ortaya konan mücadele ve gelen başarının son derece önemli olduğunu söyledi. Sezon başı farklı hedeflerle yola çıktıklarını dile getiren Özarabacı, yine sezon başı kısıtlı kadro ile sezon açılışı yapıldığını hatırlattı.
Özverinin sonucunda başarı geldi
Girne Halk Evi’nin geçen yıl son karşılaşmada kümede kaldığını hatırlatan Mustafa Özarabacı, sıkıntılı kadro ile sezonu diğer takımların çok sonrasında açtıklarını belirtti. Transfer dönemimim tamamlandığı, diğer takımların hazırlık maçlarına başladıkları süreçte GHE olarak sezon açtıklarını belirten Mustafa Özarabacı, o dönemde herkes işin ciddiyetinin farkında olduğunu belirtti. Sezona başlarken kümede kalıp, ilerleyen dönemin takımını oluşturma adına çalışma yapabilme adına yola koyulduklarını hatırlatan GHE Teknik Direktörü Mustafa Özarabacı, ilk devre sonunda ortaya çıkan tablo sonrası ise hedefi büyülttüklerini ifade etti. Devre arası maddi olarak yüksek transfer yapmasalar da, doğru yerlere doğru isimleri dâhil ettiklerini belirten tecrübeli çalıştırıcı, ikinci devrede sergiledikleri performans sonrası play-off oynama hakkı elde ettiklerini vurguladı. Ligin ikinci devresinde 3 mağlubiyet aldıklarını hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı günün sonunda ise herkesin özveri ile çalışması sonrası başarının kaçınılmaz olduğunu ve elde edildiğini belirtti.
Atan ve Kapan ön planda oldu
Sezonun geneline bakıldığında kaleci Athos Chrysostomou ve golcü isim Şeneol’un ön planda olduğunun sorulması üzerine konuşan Girne Halk Evi Teknik Direktörü Mustafa Özarabacı, Atan ve Kapan’ın iyi olduğu bir takımla mücadele ettiklerini kabullendiğini belirtti. Hem Athos’un hem de Şenol’un inanılmaz bir sezonu geride bıraktıklarını dile getiren Mustafa Özarabacı, bu iki oyuncu yanında Yankı ve birçok ismin ön plana çıktığını söyledi. Son haftalardaki başarının artık kendilerini aştığını dile getiren Özarabacı, sonunda ise başarılı sonucun kaçınılmaz olduğunu ifade etti. İkinci devredeki iyi performansı play-off serisine de iyi taşıdıklarını aktaran Mustafa Özarabacı, Mormenekşe, Dumlupınar ve Hamitköy takımları ile keyifli bir play-off süreci geçirdiklerini söyledi. Özellikle ligin son iki haftasındaki form grafiğinin düşmeden play-off sürecinde devam etmesinin takımdaki istek ve özveriye bağlı olduğunu belirten Özarabacı avantajlı girdikleri play-off sürecinden ise istediklerini alarak çıktıklarına dikkat çekti.
Tam bir takım olduk
Belli isimlerin ön plana çıktığı bir sezon olsa da bu başarının ekip işi ve takım işi olduğunu belirten Mustafa Özarabacı, Girne Halk Evi olarak üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yaptıklarını söyledi. Başkan ve yönetimin kendilerine inanılmaz özveride bulunduğunu ve destek verdiğini de hatırlatan Mustafa Özarabacı, başarının öyküsünde takım olmanın ön planda olduğunu söyledi. Play-Off son maçında çok ilginç zor anlar yaşamalarına rağmen keyifli bir bitiş yaptıklarını da ifade eden Mustafa Özarbacı son maçtaki tablo ve isteğin ise sezonun genelini çok iyi anlattığını belirtti. Özellikle Athos’un kırmızı kart gördüğü son maçta takımın bütünleştiğini bir kez daha gördüklerini söyleyen tecrübeli çalıştırıcı uzun yıllar olduğu bu meslek içerisinde bu denli bir süreci asla yaşamadığını söyledi. Uzun bir aradan sonra Süper lige dönen takımın yeni sezonda başında olacağının sorulması üzerine ise demeç veren Özarabacı bu sorunun cevabının kendisinde olmadığını, camiayı yönetimsel olarak ne beklediğini kendisin de bilmediğini ancak oluşum sonrası takım ile ilgili olarak görüşmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474