banner564

10 ülkeden katılım var

YDÜ’deki TÜRKSOY Ressamları Sergisi’nin açılışına Cumhurbaşkanı Akıncı da katıldı

10 ülkeden katılım var
banner598

 Raif UZKAN 

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Sergi Salonu’nda yer alan, 10 ülkeden 16 ressamın katıldığı TÜRKSOY Ressamlar Sergisi açılışında YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yaptı.
Ümit Hassan uluslararası bir kimliği olan bir girişim içinde olduklarını ve asıl temel hedefleri olan YDÜ Güzel Sanatlar Müzesi içerisinde etkinliğe katılan ressamların birikim ve ustalığını yansıtacak eserlere yer vermek istediklerini söyledi.
Düsen Kaseinov da, YDÜ ile işbirliğinin uzun yıllara dayandığını ve bu birikimin yapılan organizasyona yansıdığını ifade ederek, yapımına yakın zamanda başlanacak YDÜ Güzel Sanatlar Müzesi’ne bir katkı yapmayı hedeflediklerini ve bunun için TÜRKSOY’un 20 yıllık tecrübesini ve en değerli sanatçılarının organizasyona katılımını sağladıklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı KKTC’nin kültür, sanat, spor, siyaset ve diğer alanlarda sınırlamalara tabii olmamasını arzu ettiklerini, fakat hayatın gerçeklerinin bu yönde olmadığını ve Kıbrıslı Türklerin izolasyon altında bulunduğunu ifade etti.
Plaket takdiminin ardından serginin açılışı yapılarak gezildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473