banner564

“İmar Planı bize nasip oldu”

İnşaat müteahhitleri ve mimarları ziyaret eden Güngördü, görev süresini ve hedeflediği projeleri anlattı 

“İmar Planı bize nasip oldu”
banner598

 Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü dün, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ni ve Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni (KTMMOB)  ziyaret etti.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Güngördü ziyarette yaptığı konuşmada, inşaat işiyle uğraşanların meslek örgütlerinin çatısı altına girmesi gerektiğini söyledi.
Nidai Güngördü kıyılarla ilgili verilen izinlerde belediyeye haber verilmediğini belirterek, bu konuda sürece mutlaka belediyenin dâhil edilmesi gerektiğini söyledi. 
Güngördü, ilgili dairelerin dijital ortama geçmesi durumunda inşaat izinlerinin hızlı bir şekilde verileceğinin altını çizdi. Güngördü, inşaat işiyle uğraşanların meslek örgütlerinin çatısı altına girmesi gerektiğine dikkat çekerek, Girne’de kayıt dışı konusunda büyük sorun olmadığını ifade etti. 
Nidai Güngördü, KTMMOB’u ziyaretinde görevde olduğu sürede yaptığı icraatlardan bahsederek, oda ile sürekli istişare içinde olduklarını ifade etti.
Nidai Güngördü ziyarette yaptığı konuşmada, 2010 yılında verilen çok katlı izinler nedeniyle Girne’de nüfus ve trafik yoğunluğunun arttığına işaret ederek, bu gelişmenin çözümünün imar planı olduğunu söyledi.
Nidai Güngördü, 1989 yılında çıkarılan yasaya göre 3 yıl içinde kentlerin imar planlarının hazırlanması gerekirken, 2016 yılına kadar Girne ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığını ifade etti. Güngördü, 23 ayda hazırlanan planı 27 yıl sonra hayata geçirmenin kendilerine nasip olduğunu vurguladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473