banner564

Özgem ve Seymen şampiyon

19 yaş altı badminton takım şampiyonasında Yakın Doğu Üniversitesi ile ferdi olarak bayanlarda ve erkeklerde mutlu sona ulaşan isimler belirlendi

Özgem ve Seymen şampiyon
banner598
Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen 19 yaş altı KKTC Şampiyonası hafta sonu yapıldı. 1999 ile 2003 arası doğumlu olan sporcuların katıldığı turnuvaya, havanın sıcak olmasına rağmen ilginin yüksek olması dikkatlerden kaçmadı. 
Saat 09.30’da açılış seremonisi ile başlayan karşılaşmalar saat 16.00’da düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. 

Çekişmeli maçlar oynandı
Gün boyunca çekişmeli ve heyecanı yüksek 5 kategoride toplam 51 maç oynandı. Özellikle tek erkekler ve tek bayanlar finalinin müthiş bir çekişmeye sahne olduğu turnuvada, erkeklerde Yakın Doğu Üniversitesi adına yarışan Seymen G. Deniz rakibi Arda Eroğlu’nu yenerek son dört turnuvada olduğu gibi yine şampiyon olmayı başarırken, kızlarda ise Yakın Doğu Üniversitesi adına yarışan Özgem İ. Öge rakibi Eren Özuyanık’ı mağlup ederek katıldığı 3 turnuvada da şampiyon olmayı başardı. Çift Bayanlar mücadelesinde tüm rakiplerini mağlup eden Özgem İ. Öge ve Beste Aydoğan çifti ile Çift Erkeklerde mücadele eden Arda Eroğlu ile Süleyman Gündüz çifti turnuvada yenilgi almadan birinci oldular. 

Karışıklarda heyecan vardı
Mix maçlarında ise Seymen G. Deniz ve Eren Özuyanık çifti de tüm rakiplerini mağlup ederek birinci olmayı başardılar. Sporcuların topladığı puanlara göre ise takım şampiyonluğunu Yakın Doğu Üniversitesi kazanırken, ikinciliği Girne Üniversitesi, üçüncülüğü de Akdeniz Spor Birliği kazandı. 

Sıcak olmasına rağmen müthiş maçlar oynandı
Turnuvada ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Fırat Deniz, yoğun bir katılımın gerçekleştiği turnuvada havanın sıcak olmasına rağmen müthiş bir performans sergileyen tüm sporculara, onları yetiştiren antrenörlere, şampiyona boyunca maçları yöneten hakemlere teşekkür etti. Sabahın ilk saatlerinden son maça kadar ilgiyle maçları izleyen velilere ve sporseverlere de teşekkür eden başkan Deniz, turnuvaya gelen her sporcu çocuğun kendileri için birer şampiyon olduğunu bu vesileyle kazananın Kıbrıs Türk Badmintonunun olduğunu kaydetti. Ayrıca Federasyon tarafından turnuvaya katılan sporculara üzerinde KKTC Badminton Federasyonu logosu olan birer havlu hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474