banner564

Tablo üzücü

İskele bölgesi okullarını ziyaret eden Özyiğit, gözlemlerini kamuoyu ile paylaştı

Tablo üzücü
banner598
İskele bölgesindeki bazı okulları ziyaret eden Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, eğitimdeki tablonun üzüntü verici olduğunu savundu.
Açıklamasında ülke genelinde olduğu gibi, İskele bölgesindeki birçok okulun sorunlarla açıldığını belirten Özyiğit, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın iş bilmezliği ve sorumsuzluğunun faturasını yine öğrenci ile öğretmenlerin ödediğini ileri sürdü.
Okullarda halen müdür, sınıf öğretmeni, branş öğretmeni ve hademe eksiği olduğunu, öğretmen eksikliği nedeniyle ana sınıf ve 4 yaş sınıflarının açılamadığını, bazı sınıfların ise birleştirildiğini belirten Özyiğit, “Ortadaki tablo eğitim adına gerçekten üzüntü vericidir. Yaz dönemi boyunca görevlerini yerine getirmeyen Eğitim Bakanlığı sınıfta kalmıştır" dedi.
Yedikonuk, Kumyalı ve Ziyamet ilkokullarındaki eksikliklere dikkat çeken Özyiğit, okul servislerinde de sıkıntılar yaşandığına işaret etti.
Bakanlık ile hükümetin İskele bölgesi ve kırsal kesimler başta olmak üzere, devlet okullarına gereken ilgiyi göstermesi gerektiğini kaydeden Özyiğit,eğitim sisteminin tüm tarafların katılımıyla masaya yatırılarak, ülke gerçekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı.

Ece Balcı’dan lağım tepkisi
Öte ynadan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı, “yaptıkları tüm uyarı ve çözüm önerilerine rağmen, gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle Mağusa halkının kötü kokuyla birlikte sağlıksız bir ortamda yaşamaya mahkûm edildiğini” söyledi. 
Gülseren Göleti’nde son günlerde etrafa kötü bir koku yayıldığını, yapılan araştırmada ise borulardan gölete pis suların aktığının tespit edildiğini belirten Balcı, “Mağusa kanalizasyon sistemi, fazla yükleme olduğu durumlarda lağım suları gölete akıtılacak şekilde düzenlenmiştir. Sadece olağanüstü durumlarda kullanılması gereken bu taşma kanalı, maalesef sık sık taşmakta ve bölgede bir atık su havzası oluşmaktadır. Bu durum da kötü kokuyla beraber, toplum ve çevre sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır” dedi.
    Balcı yazılı açıklamasında, Mağusa Kanalizasyon sistemi konusunda aylardır çeşitli defalar uyarı yaptıklarını, paneller düzenleyerek uzmanların görüşleri doğrultusunda öneriler hazırlayıp yetkili makamlara sunduklarını, ayrıca eylemler düzenleyerek farkındalık yaratmaya çalıştıklarını anımsattı ve “tüm bunlara rağmen sorunun aynen sürdüğünü” kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474