banner564

Özlem bitiyor

Bu akşam oynanacak maçla futbol hasreti bitecek ve 30 haftalık maraton başlayacak

Özlem bitiyor
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU 
2016-2017 K-Pet Süper Lig bu akşam oynanacak gece maçı ile başlıyor. Uzun bir aradan sonra sporseverler takımlarını resmi maçlarda izlemeye başlayacaklar. 
 İlk kez 16 takımlı bir lig mücadelesini izleyeceğiz. Takımlarımız oynanacak kupa maçları ile birlikte bu sezon çok daha fazla maç yapacaklar. İyi bir kadro kuranlar uzun maratonda daha avantalı olacaklar. Play-out olmaması belki de ligin sonlarına doğru takımların çok daha erken maçlardan kopmasını da beraberinde getirebilir. Zirve mücadelesinin daha fazla izleneceğini de söyleyebiliriz.
 Zirve mücadelesi verecek takım sayısı bu sezon biten sezondan biraz daha fazla olacak gibi. Son şampiyon M.Türk Gücü, kupa şampiyonu K.Kaymaklı, her zaman zirve mücadelesi veren GAÜ Çetinkaya, Yenicami, Binatlı takımlarının şampiyonluktan başka bir düşünceleri yok. Bunların arasına her an katılabilecek Lefke, D.T.Birliği, G.Birliği ve Cihangir gibi takımları hesaba katmayanlar büyük bir hata işlemiş olurlar. 
 T.Ocağı geride kalan sezonda özellikle ikinci yarıdaki çıkışı ile ben kolayına pes etmem der gibiydi. Değirmenlik de tıpkı T.Ocağı gibi ikinci yarıda iyi bir kadro kurarak ligde kalmayı başardı. M.Menekşe sezonu en son açan takımlarımızdan biri. Bu sezon da işlerinin kolay olduğunu söyleyemeyiz. 
 Bu sezon Süper Lig’e çıkan Dumlupınar yaptığı transferlerle zor bir takım olacağını gösterdi. Aynı şekilde Yalova da iyi bir takım kurdu diyebiliriz. G.Gücü hazırlık döneminde iyi bir performans sergiledi. Lig’de neler yapabileceğini lig başlayınca göreceğiz. B.Ü.Yurdu gerçekten istenen kadroyu kuramayan takımlarımızdan ve güçlü takımların bulunduğu ligde işleri gerçekten çok zor.
 Ancak Binatlı takımının bir alt ligden gelip Süper Lig’de neler yaptığı da unutulmamalıdır.
Takımlarımızdaki teknik adam değişiklikleri:
 2016-2017 K-Pet Süper Lig sezonuna başlarken takımlarımızda teknik adam konusunda neredeyse yarı yarıya değişikliğe gidildi. Lig’de mücadele edecek 16 takımdan 9 tanesi değişikliğe gitmezken 7 tanesi yeni teknik adamlarla lige başlayacak.
 Henüz daha ligler başlamadan K.Kaymaklı ve Değirmenlik takımlarında değişiklikler yapıldı.
Değişiklik yapmayanlar:
1-M.Türk Gücü= Ali Oraloğlu 
2-Binatlı= Ulus Nasıroğlu
3-G.Birliği= Hasan Topaloğlu
4-Lefke= İltaç Karayel
5-T.Ocağı= Rıza Erseven
6-Cihangir= Toygar Davulcu
7-D.Türk Birliği= Caner Oshan
8-G.Gücü= Niyazi Göksun
9-B.Ülkü Yurdu= Ahmet Soğukpınar
Değişiklik yapanlar:
1-GAÜ Çetinkaya=M.Ali Özgürgün 
2-Yenicami= Sedat Devecioğlu
3-K.Kaymaklı= Mehmet Bolkan-Muharrem Merddin
4-Değirmenlik= Mustafa Piro-Mustafa Özarabacı
5-M.Menekşe= Kılıç Ali Kahraman
6-Dumlupınar= Eralp Şerifoğlu
7-Yalova= Derviş Kolcu

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474