banner564

RA25 beğenildi

YDÜ'nün KKTC'de ürettiği yarış arabası, 20 Temmuz Töreni'nde hayranlıkla karşılandı

RA25 beğenildi
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi 'nin KKTC'de ürettiği RA25 isimli arabası 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resmigeçit törenine katıldı.
YDÜ'nün KKTC'de ürettiği “RA25” isimli teknoloji harikası aracın bu yıl onur konuğu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yanısıra devlet, hükümet ve muhalefet temsilcileri ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi, Türkiye Ana Muhalefet CHP Genel Başkan Yardımcısı, milletvekilleri, askeri erkan ile yabancı konukların da izlediği 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resmigeçit törenine katıldığı belirtildi.

Büyük ilgi gördü
Açıklamada Yakın Doğu Üniversitesi’nin KKTC'de bir ilk olarak Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından modellenerek AR-GE ekiplerinin ürettiği 85 özel parçadan oluşturulan ve tamamen güneş enerjisiyle çalışan teknoloji harikası arabası RA25’in, izleyiciler yanısıra yerli ve yabancı basın mensupları tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandığı vurgulandı.

Günsel; 20 Temmuz’da ikinci bir tarihi gün yaşadık
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel'in YDÜ özelinde KKTC tarihinde bir ilk olarak üretilen üstün teknoloji ürünü arabanın, Kıbrıs Türk Halkı için en özel günlerinin başında gelen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resmi geçit töreninde halkı selamlamasının Dünya’ya Kıbrıs Türk Halkı’nın geldiği yeri ve başardıklarını göstermesi bakımından tarihi bir gelişme olduğunu söyleyerek, “bu gurur hepimizindir, bu gurur Kıbrıs Türk Halkı’nındır” diyerek  20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladığı belirtildi.

Araba 150 Km’ye ulaşıyor
Tamamen güneş enerjisiyle çalışan ve 1800 Watt gücünde doğru akımlı bir motora sahip olan üstün teknoloji ürünü RA25’in 150 km hıza ulaşabildiğine yer verilen açıklamada, arabanın eylül ayında Dünya’nın önde gelen üniversiteleri yanısıra Mercedes, Audi gibi devlerin de katılacağı, FIA (Federation Internationale de l’Automobile – Uluslararası Otomobil Federasyonu) ve Güney Afrika Cumhuriyeti Federasyonu tarafından düzenlenen 8 gün sürecek South African Solar Challenge yarışında KKTC bayrağını dalgalandıracağı vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474