banner564

Şampiyondan Özgürgün’e ziyaret

Başbakan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintımar ve 200 metre Dünya Şampiyonu Guliyev’i kabul etti

Şampiyondan Özgürgün’e ziyaret
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ve Dünya Atletizm 200 metre sprint birincisi Ramil Guliyev’i kabul etti.
Çintımar ve Guliev, bugün Lefkoşa Atatürk Stadında yapılacak olan KKTC Uluslararası Atletizm Şampiyonası için KKTC’de bulunuyor.
Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonunda yer alan kabulde, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Eğitmen ve Milli Atlet Yiğitcan Hekimoğlu da hazır bulundu.

Özgürgün: Türk halkına güzel anlar yaşatacağınıza inanıyorum
Başbakan Hüseyin Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, Çintımar ve Guliyev’i kabul etmekten dolayı onur duyduğunu, Londra’da yer alan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda birinci gelen Guliev ve 400 metre bayrak yarışında Türkiye adına yarışan Yiğitcan’ın hem Kıbrıs Türk, hem de Türk halkına çok güzel anlar yaşatacağına inandığını söyledi.

Kıbrıslı Türklerden çok yetenekli sporcular çıkıyor
Başta atletizm olmak üzere pek çok alanda Kıbrıslı Türklerden çok yetenekli sporcular çıktığını vurgulayan Özgürgün, ancak Kıbrıs Türk halkına uygulanan ambargolardan dolayı sportif anlamda da çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.
Özgürgün, Kıbrıslı Türk yetenekli sporculara Türkiye adına uluslararası arenalarda yarışma imkanının sunulmasıyla dünyaya da mesaj verildiğini söyledi.
Özgürgün Berlin’de yer alacak olan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Guliyev ve Hekimoğlu’nu stadyumda izlemeyi istediğini de dile getirdi. 

Çintımar: Hem 200 metre hem bayrak madalyası
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ise, Berlin’de hedeflerinin hem 200 hem de bayrak yarışında madalya olduğunu, bayrak yarışında takım üyelerinin derecesinin 10:20’nin altına düşmesinin podyumda yer almak anlamına geldiğini söyledi.
Çintımar, Kıbrıs Türk atletlerin bir gün kendi ülkeleri adına yarışmasını temenni etti.

Guliev: Amacımız madalya kazanmak
Ramil Guliyev de Berlin’de amaçlarının madalya kazanacak yarışlar çıkarmak olduğunu belirtti ve kabul için teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473