banner564

Şampiyonluk kutlandı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nı kabul etti

Şampiyonluk kutlandı
banner598
EuroCup şampiyonu olan YDÜ Kadın Basketbol Takımı Cumhurbaşkanı Mustafa AKıncı ile Başbakan Hüseyin Özgürgün’e nezaket ziyaretinde bulundu. 

Akıncı: Gözümüzü üçüncü kupaya diktik
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, FIBA Kadınlar EuroCup Şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nı kabul etti.
Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, takımı tebrik ederek, başarılarının devamı diledi.
“Bu büyük başarınızı kutluyorum, iki büyük başarı ve iki kupadan sonra gözümüzü üçüncüye süper kupaya diktik” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, YDÜ gibi güzide bir kuruluşun büyük başarılara imza atmış olmasını görmenin kendilerini gururlandırdığını söyledi.
Bunun süreklilik arz etmesini temenni eden Cumhurbaşkanı Akıncı, politik koşullar nedeniyle takımın Türkiye adına yarıştığını, ancak arzuların ambargoların aşılması olduğunu vurguladı.
Bu sınırlamaların olmadığı bir ortamda çok daha iyi noktalara gidilebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, başarıda katkısı olan herkesi kutladı.

Özgürgün: Bize büyük gurur yaşattınız
Başbakan Hüseyin Özgürgün, kabulde yaptığı konuşmada,  ülke adına büyük bir gurur yaratarak EuroCup şampiyonluğu kazanan Yakın Doğu ailesini kutladığını belirtti.
Özgürgün,  KKTC’nin bağrından çıkan bir üniversitenin kadın basketbol takımının Avrupa şampiyonluğu kazanmasının kendilerini gururlandırdığını ifade etti.
Özgürgün, takımın ambargo nedeniyle maçlarını Türkiye’de oynamak zorunda kaldığını belirterek, takımın maçlarının tümünü izlediğini kaydetti ve YDÜ’nün başarılarının artarak devam etmesini diledi.
“Bir ilke imza attınız, aslında devrim yaptınız” diyen Özgürgün, “KKTC’nin bir üniversitesinin basketbol takımı Avrupa şampiyonu çıkardı derken bile heyecan duyuyorum” dedi.

Günsel: 15. şampiyon olarak KKTC bayrağı ile Wikipedia’ya girdik
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel de, yoğun temposu olan bir takım olduklarını vurgulayarak,  takımdaki oyuncuların yürekleri güzel insanlar olduklarını ve KKTC bayrağını taşıdıklarının farkında olduklarını söyledi.
Günsel, YDÜ Kadın Basketbol Takımı’nın 15’inci EuroCup şampiyonu olarak KKTC bayrağı ile birlikte Vikipedia’ya girdiğini söyledi.
Maçlarını KKTC’de oynamanın takıma daha çok haz vereceğini belirten Günsel, “Açık kapı bulduk ve içeriye girdik, içeriden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Yeni kurulmalarına rağmen Türkiye ve KKTC’ye kupa getirmiş bir takım olduklarını kaydeden Günsel, önlerinde 3 kupa daha bulunduğunu bunlardan da kazanmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Kalaycıoğlu: Spor ambargosunu kırmak adına önemli bir adım
YDÜ Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu da EuroCup şampiyonluğunun spor ambargosunu kırmak adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, KKTC’yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474