banner564

Akıncı: Sevgi ve selam götürün

39. TRT Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılacak KKTC ekibi; Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanı ve Eğitim Bakanını ayrı ayrı ziyaret etti

Akıncı: Sevgi ve  selam götürün
banner598
39. TRT Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılacak KKTC ekibi dün; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova tarafından ayrı ayrı kabul edildi.
Gazimağusa merkez okullarından oluşan öğrencilerle eğitmenlerinden oluşan ekibi kabulünde konuşan Akıncı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın büyük anlam taşıdığına işaret ederek, bu günde hem Atatürk’ün anıldığını hem de çocukların bayramlarını kutladığını vurguladı.
Akıncı, KKTC ekibinin Türkiye’de yapılacak uluslararası etkinlikte, ülkelerini, kültürlerini en iyi şekilde temsil edeceklerinden kuşkusu olmadığını belirterek, kendilerine başarılar diledi.
“Orada Kıbrıs havasını estireceksiniz. Bizden de sevgi, selam götürün” diyen Akıncı, çocuklara, orada tanıyacakları çocuklarla kaynaşıp dostluklar kurmalarını ve bu dostlukları ülkelerine döndükten sonra da sürdürmelerini öğütledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2017, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473