banner564

Çifte tabancalı

Gazimağusa’da ikamet eden 39 yaşındaki kadını, boşandığı eşi tarafından gönderildiği iddia edilen tetikçinin infazından polis kurtardı

Çifte tabancalı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da önceki akşam polis tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda, cinayet işlemek üzere adaya gönderildiği iddia edilen bir kişi tutuklandı.
   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; eşinden boşanan 39 yaşında ve bir çocuk annesi olan Çiğdem C. Türkiye’den kaçarak ülkemize geldi. Boşanmış olduğu eşinin ailesi, genç kadının burada olduğunu öğrendi ve planlar yaptı
   Türkiye’den bir tetikçinin ülkemize geldiğini ve Çiğdem C.’yi öldüreceği bilgisini alan Adli Şube ekipleri, önceki akşam saat 21.40 sıralarında genç kadının ikamet ettiği mahallede bir operasyon düzenleyerek, evin çevresinde gezinmekte olan Sehvetullah Aydoğan’ı tespit etti. Sehvettullah Aydoğan’ın üzerinde arama yapan polis ekipleri, 2 adet 7.65 çapında tabanca ile 14 adet canlı mermi ele geçirdi. Sevhetullah Doğan, dün tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

9 Nisan’da giriş yaptı

   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Ömür Dalkıran, 13 Nisan 2017 tarihinde, Türkiye’den gelen bir tetikçinin, Gazimağusa’da ikamet eden bir şahsı öldüreceği bilgisini aldıklarını ve saat 21.40’ta öldürüleceği öğrenilen şahsın evine bir operasyon düzenlediklerini söyledi. 
Zanlı Sehvetullah Aydoğan’ın konu ikametgahın önünde tespit ettiklerini ve üzerinde yapılan arama sonucunda 2 adet 7.65 çapınta tabanca ile 14 adet canlı mermi bulduklarını anlatan Dalkıran, mesele ile ilgili zanlının bir ifade verdiğini ve konu ifadenin teyit ve teskipinin yapılacağını söyledi. 
Alınacak olan tanık ifadelerinin de olduğunu belirten Dalkıran, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti. Dalkıran, savcı Hasan Boşnak’ın sorusu üzerine zanlının ülkemize 9 Nisan’da giriş yaptığını ve ilk defa ülkemize girdiğini söyledi. 

Hırsızlık yapmaya gelmiş
   Yargıç Hazal Hacımulla’nın söz vermesi üzerine konuşan zanlı Sehvetullah Aydoğan, “ben buraya sadece hırsızlık yapmaya geldim, kimseyi öldürmeye gelmedim, silahların kuru sıkı olduğunu biliyordum, yoksa hayatımda silah nedir bilmem” şeklinde ilginç bir savunma yaptı. 
   Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olarak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2017, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474