banner564

Şampiyonlukların sahibi Eliz

Ülkemizin başarılı tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) organize ettiği 18 Yaş Altı “ITF Junior Circuit” turnuvasında 15 günde ikinci şampiyonluğunu kazandı.

Şampiyonlukların sahibi Eliz
banner598
23-28 Mart 2015 tarihleri arasında, Porto Rico’da,  Uluslararası Tenis Federasyonu’nun organize ettiği “Copa Sultana –Mayaguez” 18 yaş altı çiftler turnuvasında Eliz şampiyon olurken bir ilke daha imza atmış ve Uluslararası Tenis Federasyonu’nun organize ettiği 18 Yaş Altı “ITF Junior Circuit” turnuvasında şampiyon olan ilk Kıbrıslı Türk olma başarısını göstermişti. 
Turnuvanın hemen bitiminden sonra 14-19 Nisan 2015 tarihleri arasında, İngiltere’nin Nottingham şehrinde Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) organize ettiği  “ITF Nike Junior International” 18 Yaş Altı Turnuvasında çiftler kategorisinde İngiliz partneri Maria Budin ile şampiyon olurken, Eliz tekler kategorisinde de çok iyi maçlar çıkararak yarı final oynama başarısını gösterdi.  
Henüz 14 yaşında olmasına rağmen yüksek düzey maçlarda deneyim kazanmak ve “ITF Junior Circuit” turnuvalarında puan toplamak için Kasım 2014’den beri yedi ITF turnuvasına katılan Eliz, toplam iki şampiyonluk kazanırken, bir final, beş yarı final ve iki çeyrek final oynayarak büyük başarı elde etti. Amerika ve Avrupa’nın bir çok ülkesinden gelen 18 yaş altı gençlerle yüksek tempolu maçlar yapan Eliz, tenisteki yeteneğini ve iyi adımlar atıldığı takdirde ileride ülkemizi teniste çok iyi yerlere getirebileceğini bir kez daha gösterdi 

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473