banner564

“Sentetik saha istiyoruz”

Güvercinlik Kulüp Başkanı Tekin Doğal, toprak sahaların sağlığı tehdit ettiğini söyledi

“Sentetik saha istiyoruz”
banner598
Süleyman REBGE
Güvercinlik Spor Kulübü Başkanı Tekin Doğal kulüp adına yaptığı açıklamada çektikleri sıkıntıları anlatırken, Güvercinlik Spor Kulübü olarak artık toprak sahalardan kurtulmak istediklerini ve kendilerine sentetik bir saha yapılmasını istediklerini söyledi.

 “Federasyon çifte standart uyguluyor”
Tekin Doğal Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun kendilerine ambargo koyduğunu söylerken, 2015 yılında ligde sonuncu geldiklerini ve bir sonraki sene kendilerini lige almayanların şimdi ise lig sonuncusu gelen takımları lige tekrar alarak kendilerine haksızlık yaptıklarını savundu. 2015 yılında göreve geldikleri sürede 3 yıl boyunca bir planlamayla hareket etmek istediklerini fakat lige alınmayınca birçok kendi yetiştirdikleri oyuncuların takımdan bedelsiz olarak ayrıldığı ve bunun kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.

“BTM kulüplerine göre federasyona ödediğimiz fiyatlar çok fazla”
Bir BTM Ligi takımı olarak yoktan var olmaya çalıştıklarını söyleyen Tekin Doğal şunları söyledi: “Biz bir BTM kulübü olarak gelirimiz kısıtlı. Çeşitli sponsorlar sayesinde ayakta durmaya çalışıyoruz. Oyuncularımız ve teknik heyetimiz hiçbir ücret talep etmeden bizimle beraberler. Buna karşılık biz oynadığımız ilk maçta hakemler, sağlıkçılar ve gözlemciler için federasyona 1600 TL para ödedik. Bu ödediğimiz fiyatlar BTM kulüpleri için oldukça fazla, bunun bir bölümünü devlet tarafından karşılanması gerekir aksi takdirde bir oyuncu ve hakem yetiştirme ligi olan BTM liginde takımlar ayakta kalamaz ve oyuncuda yetiştiremez.” dedi.

“Bu sahalar sağlık yönünden uygun değil”
Güvercinlik Spor Kulübü ve halkı olarak 1200 kişilik bir nüfusu olduklarını ve amaçlarının gençlere spor yaparak kötü alışkanlıktan uzak tutmak olduğunu söylerken sözlerine şöyle devam etti: ”Biz bunları yapmaya çalışırken bu sağlıksız olan toprak sahalarda oyuncularımız sakatlanıyor. Daha ilk maçtan iki oyuncumuz sakatlandı. Bizim projelerimizde futbol sahasının yanında basketbol ve voleybol sahası da yapmak var, fakat bunun için devletten yardım bekliyoruz.” dedi. Tekin Doğal son olarak gençlerimizi spor yoluyla kötü alışkanlıklardan uzak tutmaları gerektiklerine vurgu yaparken, kendileri sadece gerekli imkan verilmesi halinde bu işleri gençler için daha da fazlasıyla yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2017, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474