banner564

Gerilime oynuyor

Rum hükümeti, doğal gaz çalışmalarının aksamadan ilerleyeceğini açıkladı

Gerilime oynuyor
banner598
 Rum Hükümet Sözcüsü Vekili Viktoras Papadopulos, son dönemde Rum basınında yer alan ve yeni bir Cenevre konferansına doğru gidildiğini iddia eden haberlere ve Güney Kıbrıs’ın doğal gaz konusundaki eylemlerine ilişkin açıklamada bulundu.
   Papadopulos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununa kalıcı, fonksiyonel ve AB normlarına saygılı bir Avrupa devleti yaratacak bir anlaşmaya varılması için kararlılıkla müzakere etmeyi sürdüreceğini belirtti.
   Papadopulos, Anastasiadis’in “Cenevre’de yeni bir konferansı basından öğrendiğini” ifade ederek, “böyle bir gelişmenin tamamen müzakere sürecinde yaşanacak ilerlemeye bağlı olduğunu” vurguladı.
   Kıbrıs sorununun çözüm çabalarının Güney Kıbrıs’ın “egemenlik haklarını uygulamasına hiçbir şekilde engel olmayacağını” ifade eden Papadopulos, “enerji alanındaki planlarının MEB’de yetkilendirilen şirketlerle imzalanan anlaşmalar temelindeki planlara göre süreceğini” sözlerine ekledi.
   Politis gazetesi ise konuya ilişkin haberini: “MEB Konusunda Taahhüt, Konferans Hakkında Bilgisizlik – Önce İlerleme Sonra Konferans” başlıkları altında verirken, Viktoras Papadopulos’un açıklamasının yanı sıra Rum siyasi partilerinin de açıklamalarını yansıttı.
   Gazete, Papadopulos’un açıklamasında, Anastasiadis’in Cenevre’de yeni bir konferansa dair bir bilgisi bulunmadığını söylediği, DİKO’nun hidrokarbon sondajlarının devamına ilişkin sorularına ise taahhütle yanıt verdiği yorumunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474