banner564

‘Spor en iyi yol’

Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu, çocukları gerek dijital gerekse diğer zararlı olaylardan uzaklaştırmalıyız

‘Spor en iyi yol’
banner598

 KKTC Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu, her yanımızı saran ve gün geçtikçe artan teknoloji bağımlılığının, madde bağımlılığıyla aynı şekilde beyindeki reseptörlere zarar verdiğini söyledi.

 Çok küçük yaşlarda dijital ekranlarla baş başa bırakılan çocuklarda, tehlikenin daha da büyük olduğunu, çocuklarda hızla bağımlılık davranışları geliştiğini ifade eden Sapsızoğlu, “Bağımlılıklar madde bağımlığı ve davranışsal bağımlılık olarak ikiye ayrılıyor. Madde bağımlılığı ve teknoloji, internet, sosyal medya, oyun bağımlılığı davranışsal bağımlılık kategorisine girerken beyinde oluşturdukları sonuçlar aynıdır” dedi. Sağlıklı bir beden için spor yapmanın önemine dikkat çeken Sapsızoğlu, özellikle çocukluk çağında başlayan sporun faydalarına değindi. Sapsızoğlu, çocukluk çağında başlanan sporun önemine değinerek, faydaları konusunda bilgiler verdi.
 
Spor, spor, spor…
Cimnastik hakkında da bilgiler veren Sapsızoğlu, bir çocuğun minimum 3 yaşında cimnastik sporuna başlayabileceğini, ancak bu başlangıç yaşının çocuğun komut almasına, ailenin yetiştirme tarzına, karakter özelliklerine göre değişiklik gösterebildiğini anlattı. Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu, cimnastiğin hem kız, hem de erkek çocuklara hitap eden, fiziksel ve ruhsal gelişimi sağlayan, özellikle başlama yaşı 3 yaş olduğu için tüm sporların öncesinde yer alabilen, tüm çocuklara yönelik olimpik bir branş olduğuna dikkat çekti.  Sapsızoğlu, cimnastiğin çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken, aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlelerini dengelemelerini sağladığını aktardı.

Cimnastik tüm spor branşlarının temelini oluşturur
Hasan Sapsızoğlu, cimnastik branşının tüm spor branşlarının temelini oluşturduğunu da belirterek, bu temel eğitimi almış çocukların ileride branş değişikliği yaptıklarında herhangi bir bireysel veya takım sporuna bir adım önde başlayacaklarını kaydetti. Sapsızoğlu, “Kısacası cimnastik, denge, kuvvet, çabukluk, esneklik, el-göz / sinir-kas koordinasyonu, kontrol ve bedenini bilinçli bir şekilde kullanabilme yeteneği kazandırmaktadır” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474