banner564

Şükür kavuşturana

Şükür kavuşturana
banner598

 Abdullah ZAİFOĞLU

  2017-18 futbol sezonu geride kalırken Süper Lig’de Yenicami lig şampiyonu, Cihangir kupa şampiyonu olurlarken Yalova, Y. Boğaziçi ve Ozanköy takımları Birinci Lig’e düştüler.
  Hedeflerine ulaşanlar yanında ulaşamayanlar da oldu. Bu nedenle teknik adam değişikliğine giden takımlarımız olurken çoğunlukla takımlarımız istikrar adına değişikliğe gitmediler.
  Takımlarımız 2018-19 sezonu için farklı hedeflerle yola çıktılar. Şampiyonluk yolunda bu sezon daha çok takımın olacağını söyleyebiliriz. Ancak her şeyin maçlarda alınacak skorlarla alakalı olduğu da unutulmamalıdır.
  Bu sezon yine gece maçlarına devam edilecek.  Girne derbisi ile başlayan sezonda çok zor maçların oynanacağı ligimizde hakemlerimize de büyük görevler düşecek. Onların da bunu başarı ile yerine getireceklerine inancımız tamdır.
 
Çetinkaya-Baf Ülkü Yurdu:(Ev sahibi az da olsa avantajlı) 
  Çetinkaya yeni bir teknik adamla yola çıkarken takımdan ayrılan oyuncular da oldu. Takımdaki tecrübeli oyuncular olsa da genç oyuncular çok fazla. Sezonun ilk maçını kendi sahasında oynama avantajını kullanıp galibiyetle Lig’e girmek isteyecek. 
  Baf ülkü Yurdu kadrosunda fazla değişikliğe gitmemesine rağmen rakibi gibi kendisinin de genç oyuncuları fazla. Lig’e puan veya puanlarla başlamak isteyecekler. Ancak onları zor bir maç bekliyor. Takım olarak birlikte mücadele ederlerse istediklerini alabilirler.

G. Birliği-G. Gücü:(Galibiyetten fazlası olan bir maç)
  Her iki takım biten sezonu çok fazla zorluklar yaşayarak tamamladılar. Play-out maçları sonrasında ligde kalabildiler. G. Birliği sıkıntılı durumda olmasına rağmen kendi evindeki maçı mutlak kazanmak isteyecek. Kendi rakibi olabilecek takımlar karşısında böyle maçların kazanılması gerekir. Kazanması halinde rakibine moral olarak da üstünlük sağlayacak.
  G. Gücü rakibi gibi zor bir sezon geçirerek Lig’de kaldı. Bu sezon yine aynı sıkıntıları yaşamamak için böyle maçları kaybetmemeli. Biten sezonda yaşadığı gol sıkıntısını yaşamaması halinde bu zor deplasmandan istediğini alabilir. Rakibi gibi kendisi de galibiyetten fazlası olan bir maça çıkacak.

K. Kaymaklı-Cihangir: (Gençlerle deneyimlilerin maçı) 
  K. Kaymaklı bu sezon için takımda köklü değişiklikler yaparak genç bir takım oluşturdular. Sezon boyunca bu gençlerle neler yapabileceklerini ilerleyen haftalarda göreceğiz. Deneyimli rakipleri karşısında alabilecekleri galibiyet onların Lig’e moralli girmelerine ve bundan sonraki maçları daha iyi oynamalarına neden olacak.
  Cihangir son kupa şampiyonu bir takım. Oturmuş kadrosu ile rakipleri karşısında favori görünseler de maçların oynanmadan kazanılmayacağını bilmeleri gerekir. Böyle maçlar her zaman en zor maçlardır. Zirveye oynamak isterlerse sezonun ilk maçı olsa da kazanmaları gerekir.

Esentepe-Lefke: (Tecrübe ağır basabilir) 
  Esentepe uzun yıllar sonra tekrar Süper Lig’e döndü. Bu Lig’in ne kadar zor olduğunu iyi biliyorlar. Lig’e alışmaları zaman alacak bu nedenle alışana kadar alabilecekleri kadar puan almaları gerekir. Tecrübeli rakipleri karşısında işleri beklenenden de zor olacak. Alınacak tek puan bile onlar için çok değerli olur.
  Lefke zirve mücadelesi vermek istiyorsa sezonun ilk maçı. Pek de tanımadıkları bir rakiple oynayacak olsalar dahi kazanılması gereken bir maç. Rakipleri karşısındaki en büyük silahları tecrübeleri olacak. Ancak unutulmamalıdır ki böyle maçlar Lig’de oynanan en zor maçlardır.

Gönyeli-Girne Halk Evi: (Yeniler puanla başlamak istiyor)
  Lig’in iki yeni takımı çok uzun yıllar sonra Süper Lig’de karşılaşacaklar. Her ikisi de Lig’e puanla başlamak isteyecek. Gönyeli bu ligi daha iyi tanıyan bir takım olmasına rağmen kolay maç olmayacağını iyi biliyor. Kazanarak rakibi olabilecek takıma karşı hem puan hem de moral olarak üstünlük sağlamaya çalışacak.
  Girne Halk Evi takımı bu Lig’i neredeyse unutan ve bu Lig’in en deneyimsiz takımlarından biri diyebiliriz. Onlar için en zor maçlardan biri olacak. Lig’e puanla alabilecekleri puan veya puanlar onlar adına çok büyük bir moral motivasyon olacak. Deneyimsizlikleri dezavantajları olabilir.

Merit Alsancak Yeşilova-Mağusa Türk Gücü: (Üç ihtimalli bir maç)
  Merit Alsancak Yeşilova sahalarının hazır olmaması nedeniyle bu maçı Girne’de oynayacak. Evinde kolay puan kaybetmeyen Merit A. Yeşilova saha avantajından yoksun olacak. Kadrosundan iyi iki yabancı futbolcu ayrıldı. Umarız onları aramazlar. Kazanarak sezona puanla başlamak daha sonraki maçlar için çok önemli. 
  Mağusa Türk Gücü bu sezon yine büyük paralar harcayarak iyi bir kadro oluşturdu. Biten sezonda yine iyi bir kadro oluşturmuşlardı. Ancak kümede kalabilmeyi son haftalarda başarabildiler. Önemli olan bu kadronun sahada neler yaptığıdır. Maçın Girne’de olması onlar için avantaj olabilir. 

Binatlı-Yenicami: (Son şampiyonun hedefi belli)
  Binatlı biten sezonla birlikte akımdan birçok tecrübeli oyuncunun ayrılması ile kadrosunu tamamen yenilemiş durumda. Takımdaki genç oyuncuların sayısı çok fazla ve bu durum son yılların şampiyonu karşısında işlerini fazlasıyla zora sokacak. En az rakipleri kadar mücadele ederler ve rakiplerinden çekinmezlerse puan alabilirler.
  Yenicami deneyimli ve bir birini iyi tanıyan bir takım. Şampiyon kadrosunu birkaç oyuncu dışında korudu. Lig öncesi Süper Kupayı da kazanarak Lig’in yine en büyük şampiyonluk adayı olduğunu gösterdi. Rakibinin genç oluşuna aldanırlarsa beklemedikleri bir sonuçla da karşılaşabilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473