banner564

Topaloğlu Kupası Dumlupınar’ın

“Atila Topaloğlu Anı Maçında” Dumlupınar, Gençler Birliği’ni evinde 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu

Topaloğlu Kupası Dumlupınar’ın
banner598
“Atila Topaloğlu Anı Maçında” Dumlupınar, Gençler Birliği’ni evinde 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.
Hakem Turgay Misk’in yönettiği müsabakaya, Gençler Birliği süratli başladı. Ön libero Moise’nin ikinci bölgedeki kontrollü oyununun yanı sıra, sezona formda başlayan Arif ile Şenol’un bindirmeleri ile de oyunu Dumlupınar yarı alanına yıktı. İlk 35 dakikası Gençler Birliği’nin daha derli toplu takım oyunu ile geçen müsabakasının bu bölümünde, rakip ceza alanında organize final pasları üretemeyen Gençler Birliği etkili oyununu skora yansıtamadı. Dumlupınar’ın ise, bu dakikalardan sonra sağladığı denge, tesirsiz atakları ile neticeye dönüşmedi ve karşılaşmanın ilk devresi golsüz berabere bitti.
İkinci devreye Gençler Birliği yine tempolu girdi ve bunun semeresini de, Şenol’un sağ kanattan ceza sahasına girip dışarı kestiği topu, ikinci devrede oyuna giren Godwin Zaki’nin Dumlupınar kalesine yolladığı sert plase ile gördü. Golün, Gençler Birliği’nin oyundaki üstünlüğünü daha da arttıracağı beklenirken, ikinci devrede oyunda olmayan Moise’nin yokluğundan da kaynaklanan ikinci bölgenin kontrolsüz oyunu, Özellikle Ümit’le gelişen Dumlupınar kontra ataklarını önlemekte güçlük çekmeye başladı. Nitekim 53. Dakikada ani gelişen Dumlupınar atağında, ceza sahasının köşesinden attığı sert şutla topu kaleye yollayan Hasan Mani, Dumlupınar’ı beraberliğe taşıdı. 58. dakikada, bu defa Ümit sahneye çıktı ve yine ceza sahasının dışından attığı mükemmel bir şutla takımının 2. golünü attı. Kanatlardan gelişen her iki golde de, iki kenar bekleri ve kaleci Mehmet’in önemli hatası vardı. Mağlup duruma düşen Gençler Birliği’nin bundan sonraki telaşlı ve kontrolsüz oyunu, pozisyon üretmelerine engel olurken, golü duran top organizasyonlarından ve ceza alanı içerisinde doğacak karambol pozisyonlardan bekler hale geldi. Oyunu kendi alanında kabul edip, kontra ataklarla neticeye gitmek isteyen Dumlupınar istediğini aldı ve karşılaşma 2-1 Dumlupınar’ın galibiyeti ile bitti. 
Müsabakadan sonra maçın hakemlerine kupalarını torun Atila Topaloğlu, ikinci Gençler Birliği’ne kupayı oğlu Bengü Topaloğlu ve birinci Dumlupınar’a ise kupalarını eşi Mediha Topaloğlu verdi. Bu güzel organizasyona Hakemler Derneği’nin katkı koymayıp, stada da hiçbir yetkilinin gelmemesi, hem aile hem de sporseverler tarafından yadırgandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2016, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473