banner564

“O hırsız ben değilim”

Altınbaş Kuyumculuk’tan 1 milyon liralık altın çaldığı gerekçesiyle tutuklanan Hakan Angay, “Çok borcum var, alacaklılar ölümle tehdit ediyor, ancak soygunla bir alakam yok” dedi

“O hırsız ben değilim”
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da önceki gün sabah saatlerinde Altınbaş Kuyumculuk isimli işyerinden çalınan ve piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan altın hırsızlığı ile ilgili Hakan ve Volkan Angay isimli iki kardeş gözaltına alındı.  Zanlılardan Hakan Angay mahkeme huzuruna çıkarılırken rahatsızlanarak hastanede müşahede altına alınan Volkan Angay ise mahkemeye getirilmedi.
Mahkemede söz hakkı alan zanlı Hakan Angay, çok borcu olduğunu, alacaklıları tarafından sürekli tehdit edildiğini ama soygunla ilgili bir bağlantısının olmadığını söyledi ve polisin aradığı hırsızın kendileri olmadığını belirtti.
 Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis, zanlı Hakan ile Volkan Angay'ın  15 Eylül 2016 tarihinde sabah saat 03.30 - 04.30 raddelerinde Altınbaş kuyumculuğun soyulması olayı ile ilgili şüpheli olduklarını söyledi. 

“Cep telefonlarında şüpheli mesajlar var…”
Polis, zanlı Hakan Angay ile tutuklandıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Volkan Angay'ın mesele ile ilgili olarak polise çağrıldıklarını ve sorgulandıklarını belirterek tasarruflarında bulunan cep telefonlarında yapılan incelemede ise şüpheli mesajlar tespit edildiğini ifade etti. 

“Araçları soygundakine benziyor…”
Polis ayrıca zanlıların kullanımında bulunan araçların soygunda kullanıldığı düşünülen araçlara benzediğini bu nedenle konunun aydınlatılabilmesi ve zanlıların suçla bağlantısı olup olmadığını tespit etmemek için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Borcum çok ama…”
Mahkemede söz alan zanlı Hakan Angay ise çok borcu bulunduğunu, sürekli borcu olduğu kişiler tarafından tehdit edildiğini ama bu olayla kendisinin ve kardeşinin hiçbir bağlantısı bulunmadığını savundu.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2016, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474