banner564

Turizm tavla ile coştu

41 ülkeden 477 profesyonelin yarıştığı Merit Turnuvası’nın galibi Amerikalı Ron Rubin oldu

Turizm tavla ile coştu
banner598
4. Merit Açık Uluslararası Modern Tavla Şampiyonası, dünyanın en ünlü tavla oyuncularını Kuzey Kıbrıs’ta bir araya getirdi. Dünya Tavla Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen turnuvaya Amerika, Brezilya ve Japonya’nın da aralarında bulunduğu 41 ülkeden toplam 477 profesyonel tavla oyuncusu katıldı. 

Dünyanın “1 numaralı tavla oyuncusu” Japon Masayuki Mochizuki`nin de içlerinde olduğu yarışmacılar, 9 ayrı kategoride mücadele etti. Toplam 300 bin euro ödülün dağıtıldığı turnuvada Alman Thomas Kazemiah’ı yenen Amerikalı Ron Rubin şampiyon olarak 61 bin 500 Euro’nun sahibi oldu. İkinci olan Thomas Kazemiah ise 32 bin Euroluk ödül kazandı.

Mücadele havuzun altında devam etti
Turnuva kapsamında dünyada bir de ilk gerçekleşti. Ödüllü bir turnuvada ilk kez düzenlenen etapta yarışmacılar havuzun içinde yarıştı. Wetgammon adıyla düzenlenen etaba toplam 16 oyuncu katıldı. Özel olarak tasarlanan tavla masası ve takımının etrafında dalış ekipmanlarıyla mücadele edilen yarışmaya ilgi yüksek oldu. Su altındaki yarışmanın galibi ise Amerika'dan Vadim Nuniyants oldu. 

Dünyanın en büyük turnuvası
“Dünyanın en büyük turnuvası” olarak tanımlanan turnuvanın “master” kategorisinde 380 yarışmacı mücadele etti. Bu sayının Monte Carlo Dünya Şampiyonası’na katılımın üstünde olmasının büyük bir başarı olduğunu belirten Merit Park Hotel Yöneticisi Gürdal Büyükgüngör, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, dünyaca ünlü oyuncuları ağırladık. Dünya Tavla Federasyonu desteğiyle yapılan turnuvamız dünyanın sayılı turnuvaları arasında yerini aldı. Kuzey Kıbrıs, tavlanın “cennet adası” oldu. Böylesi bir organizasyonu Kuzey Kıbrıs’a kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 06:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474