banner564

Ülke futbolu iyi yönetilmiyor

Değirmenlik takım kaptanı Gençali Kumaş gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı

Ülke futbolu iyi yönetilmiyor
banner598
Erkut MAHSUCU
Süper Lig takımlarından Değirmenlik takım kaptanı Gençali Kumaş, gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Kumaş, Değirmenlik takımında oynadığı futbolla göz doldururken, takımdaki geleceği ve ülke futbolu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Ligde Kalmayı Başardık
Gençali, geçen sezon koydukları hedef doğrultusunda tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkma başarısı gösterdiklerini belirterek “Bu sezon ne kadar zor bir ligde olduğumuzun farkındaydık ve ligde kalmayı başardık. Bizim de hatalarımız oldu. Ligde kaldığımız için mutluyum. Değirmenlik camiası ligde kalmayı hak etmişti. Gelecek sezon daha az hata yapmaya çalışmamız gerekiyor” dedi.

Devre arası transferler doğru yapıldı
Kumaş, devre arası puan cetvelinde kötü bir pozisyonda olduklarını hatırlatarak “Devre arası transfer döneminde yönetim doğru transfer hamleleri yaptılar. Takıma katılan arkadaşlarımız ile uyum sorunu yaşamadık” dedi. Gençali takıma katılan arkadaşlarının da katkısıyla ligde kalmayı başardıklarını belirterek “İlk devrede eksik mevkilerimize yapılan transferlerle ligde kaldık. Ligin ilk devresindeki pozisyonumuzla her kesim bizi ligden düşen takım olarak görüyordu. Takım olarak çalıştık ve beklentileri yanılttık” dedi. 

Ülke futbolu iyi yönetilmiyor
“KTFF ülke futbolunu iyi yönetemiyor. Sezon başında 21 yaş altı 45 dakika oynama zorunluluğu kararı alındı. Burada amaç ülke futbolunun gençliğinin önünü açmaktı. Bu madde alt liglerde uygulanabilirdi” diyen Gençali “Bu madde devam ederken ligin devre arası yabancı sayısı değişti. Federasyon burada günü birlik kararlar alıp, iyi bir yönetim göstermedi. Tüm Teknik adamlar ilgili maddenin yanlış olduğu görüşünde fikir ürettiler” dedi.

Parpas takımda uyum sorunu yaşamadı
Gençali, Değirmenlik takımına devre arası transfer edilen Rum futbolcu Parpas’ın çok büyük katkı sağladığını belirterek “Parpas ile takımda uyum sorunu yaşamadık. Takıma verdiği katkıyla ligde kalmayı başardık. Parpas futbolumuzun zor olduğunu ve anlaşmanın erken zamanda yapılmasının gerektiğini” söyledi.

MHK atama yaparken iyi düşünmeli
Değirmenlik takımı olarak bu sezon hakem kararlarından çok canları yandığını belirterek “Hakemlerimiz bilinçli bir şekilde hata yaptığını düşünmüyorum. Her insan hata yapar bu hatayı anlayıp tekrar etmemek önemlidir” dedi. Hakemlerin iyi bir sezon geçirdiklerini söylemenin mümkün olmadığını belirten Gencali “burada hakem sayısının az olduğunun da etkisi var diye düşünüyorum. Bu sezon lig, iki hafta sonra bitiyor. Gelecek sezon daha çekişmeli bir lig olacak. MHK atama yaparken iyi düşünmelidir” dedi.

Başkan bırakırsa çok üzülürüm
Değirmenlik takım kaptanı Gencali “Kulüp başkanımız Emirali Öztüccar yıllardır camianın içinde yönetim ve başkanlı yapmıştır. Bu süreçte başkanımız her zaman yanımızda olmuştur. Sezon sonu başkanlığını bırakacağını söylüyor. Ben bu kararı alırsa çok üzülürüm. Bu sezon başkan çok zor bir süreç geçirdi. Bu süreçte yıprandığını düşünüyorum” diyerek başkana destek belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474