banner564

Umutlar tükenmedi

KTFF Yönetim Kurulu tarafından liglerden ihraç edilen Serdarlı, yürütmeyi durdurmak için Yüksek İdare Mahkemesi’ne ikinci bir dava açmaya hazırlanıyor

Umutlar tükenmedi
banner598

 Yürütmeyi durduracağız


Serdarlı Spor Kulübü, Futbol Federasyonu’nun kulübü üyelikten ihraç etmesiyle ilgili dün bir basın toplantısı düzenledi.
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında Yüksek İdare Mahkemesi’ne gidilirken liglerden İhraç edilebileceğini bilerek gidildiği ancak Tahkim Kurulu’nun anayasadaki en doğal hak olan savunma hakkını vermediği için gittiklerini açıkladı.

Bayraktar: Bize savunma hakkı verilmedi
Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar konuyla ilgili yaptığı açıklamada Serdarlı kulübü yönetiminin bir takım hatalar yapmış olabileceğini ancak Futbol Federasyonu’nun savunma almadan kendi başına karar verdiğini belirterek “Bizim esas savunduğumuz konuda savunma hakkımızın verilmemesidir. Bu nedenle Yüksek İdare Mahkemesi’ne gittik” dedi.

Billuroğlu: Savunma hakkı anayasal bir haktır
Serdarlı genel kurulu tarafından dün akşam oluşturulan komite üyelerinden Ahmet Billuroğlu ise sürece ilişkin bilgi verdi.
Billuroğlu, Çetinkaya maçıyla ilgili olarak disiplin kurulu kararına 72 saat itiraz hakkının bulunduğunu ancak federasyonun bu süreyi beklemeden alelacele tahkim kurulunu toplayarak Serdarlı’ya hakkı olan 24 saat önceden bilgi vermeksizin 12 saat içinde savunma istediğini söyledi. Billuroğlu “bizim daha itiraz süremiz devam ederken gece saat 21 de aranarak ertesi gün saat 9.00 da savunma istendi. Yazılı savunmayı gece hazırlayamayacağımız için de sözlü savunma hakkı istedik. Tahkim Kurulu bu hakkı bize vermeden kararı verdi. Bu anayasaya aykırıdır. Federasyon tüzüğünde de savunma hakkı vardır. Ve tüzük de anayasa da çiğnenmiştir” dedi.

Yürütmeyi durdurmak için ikinci başvuru yapılacak
Billuroğlu konuyla ilgili Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvuru sonucu liglerden ihraç edildiklerini ve şu anda Yüksek İdare Mahkemesi’ne ikinci bir başvuru yaparak Futbol Federasyonu hakkında yürütmeyi durdurma kararı almak için girişim yapacaklarını kaydetti.

Diyalog yolumuz her zaman açıktır
Billuroğlu konuyu diyalog yoluyla çözmek istediklerini ve bu konuları sürekli Federasyon başkanı ile konuştuklarını belirterek “tüzükteki tutarsızlıkları da kendisine söyledik. Hukukçumla konuşup size döneceğim dedi ancak dönmedi. Serdarlı’ya bütün kapılar kapatıldı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474