banner564

Müzakereler kesilsin

Başdoğrultmacı çiftine ‘çifte ödül’ kararı alan Girne göçmeni Rumlar, iki bölgeli federasyona şiddetle karşı çıktı

Müzakereler kesilsin
banner598
   Girne kökenli Rumların örgütlü olduğu “Özgür Girne” isimli örgüt Barış Harekâtı’nın 41’inci yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikte, iki bölgeli, iki toplumlu federasyon için sürdürülmekte olan müzakerelere son verilmesi kararı aldı.
    Fileleftheros’un haberine göre, adı geçen örgüt yürütülmekte olan müzakerelerde “apartheid (ayrılık-ayrımcılık), insan ve devlet haklarının pazara çıkarılmakta olduğu” iddiasında bulundu. Örgüt kararında sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve egemenliğinin restore edilmesi” için Türkiye’nin askerlerini ve Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarını adadan çekmek zorunda olduğunu öne sürdü. 
  “Özgür Girne” örgütünün karar metninde, Kıbrıslı Türklere de “ülkenin kurtarılması için Rumlarla birlikte ortak anti-işgal mücadele verme” çağrısı yapıldı. 
  Öte yandan Simerini, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin Barış Harekâtı’nın yıldönümünü “kınama” yöntemi olarak, ev ve iş yerlerine “Kıbrıs” bayrağı asan Koray ve Çinel Başdoğrultmacılar çiftine ödül verme kararı aldığını bildirdi.
   Habere göre, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi tarafından yapılan açıklamada, “Özgürlük ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni savunma mücadelesi devam ediyor” vurgusu yapıldı. Haberde, “İki bölgeli, iki toplumlu federasyon ve siyasi eşitlik veya bugün maalesef kabul edilmekte olan Hristofyas-Eroğlu yakınlaşmalarının yanlış çerçevesinde yürütülmekte olan müzakerelerin çözülmeye ve tasfiyeye sürüklemesine karşı bayrağı kimin açtığı mühim değil.” 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473