banner564

Yemek öncesi mesaj

Anastasiadis, çözüm sürecini hızlandırma gereğinin farkında olanların, herhangi bir şart olmadan müzakerelere devam etmesi gerektiğini söyledi

Yemek öncesi mesaj
banner598
 Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bugün ara bölgede yemekte buluşacak. 
Anastasiadis, dün  Lefkoşa’nın Rum kesimindeki Aziz John Katedrali'nde toplanan 1955-1959 yılları arasındaki sömürge karşıtı kurtuluş mücadelesinin yıldönümünde düzenlenen etkinliğe katıldı ve burada yemek öncesi önemli mesajlar verdi.
Anastasiadis, Kıbrıs Türk tarafının müzakerelerin devam etmesi için müzakere masasında yükselmek istediğini savundu.
    Rum Lideri, çözüm sürecini hızlandırma gereğinin farkında olanların, herhangi bir şart olmadan müzakerelere devam etmesi gerektiğini de belirtti. 
   Anastaiadis şunları söyledi: “Aynı zamanda, Kıbrıs Rum tarafı olarak son 43 yıldır Kıbrıs sorununu çözmek için çaba harcıyoruz.  Kıbrıs Türk tarafı da, bir çözüm için verilen desteğin sadece sözde değil, eylemlerde ispatlanması gerektiğini kavramış olmalı.  Onların önerileri, hiçbir vatandaşın haklarını veya meşru kaygılarını göz ardı etmeyen modern bir devletin kurulmasına cevap vermesi gerecek şekilde olmalı.”
   Bugün, Cumhurbaşkanı Akıncı ile akşam yemeği sırasında buluşacağını hatırlatan Anastasiadis, “Eğer hepimiz aynı hedefe saygı duyarsak, diyalog yeniden başlayacaktır” ifadelerini kullandı.
   1955-1959 yıllarının sömürge karşıtı kurtuluş mücadelesinin yıldönümüne atıfta bulunan Nikos Anastasiadis, şunları söyledi:
   “1 Nisan Kıbrıs halkı için tarihi bir gün ve bugün kutlamalarda bulunulması, devletin sömürge yönetimi ve özgürlükle mücadelede hayatını verenlere verdiği onurun bir tezahürüdür. Kimse, hangi cemaatte olursa olsun, bu günü görmezden gelemez. Sömürge karşıtı mücadeleye herkes saygı duymalı. Bu mücadele Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kurulmasına yol açtı.  1974 olaylarını takiben bugün yapılan çabalarımız federal bir yapıya, AB ilkelerine ve değerlerine, uluslararası hukuka dayanan Kıbrıs Cumhuriyeti'nin gelişimini amaçlamaktadır.”

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2017, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473