banner564

Yarköy tesisleri hizmete girdi

1993 yılından beridir faaliyette olan Yarköy’de gençlerin spor yapması için canla başla çalışılıyor

Yarköy tesisleri hizmete girdi
banner598

 İskele ilçesine bağlı Yarköy, 1975’den sonra kurulan Türkiye’nin Denizli ilinden göç eden yaklaşık 500 nüfuslu köyün küçük olmasına rağmen spora hizmet vermek için çaba saf ediyor. 1981 de kurularak faal olarak 1993 yılında BTM liglerinde mücadele etmeye başlayan Yarköy, aralıksız olarak BTM liglerinde mücadelesine devam ediyor. Yarköy Spor Kulübü 2013 yılında altyapı çalışmalarını başlatarak sporcu altyapısını kurdu. Altyapı çalışmalarına etrafındaki köylerin minik sporcularını da toparlayarak şu anda alt yapıda 33 sporcu, A takımda ise 27 sporcusu olmak üzere toplam 60 sporcuya spor yapma imkânı sağlamış durumda. Yarköy sporcu altyapılarını oluşumundan sonra 2011 yılında ise tesisleşmeye yönelik başlatılan çalışmalarda ilk adım 2015 yılında Türkiye Cumhuriyeti Ekonomik İşbirliği Kalkınma Ofisi katkısıyla ve İskele Belediyesi desteğiyle yapılarak hizmete sunuldu. 

Tamamlanan projeler 
Mayıs 2018 Yılında açılışı yapılarak hizmete sunulan ve kulüp binası ile güze bir tesise sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yarköy Spor Kulübü Başkanı Muharrem Yamuk, tesis içerisinde yönetim kurulu odası, iki soyunma odası, hakem odası var olduğunu, toprak sahanın da yenilendiğini ifade ederek diğer projeler ile ilgi açıklamalarda bulundu. 

Çim veya sentetik saha
Öncelikli hedeflerinin Yarköy Pamukkale Gençlik Spor Kulübü’nün modern kulüp binaların yapımı tamamladıktan sonra diğer hedefleri ilgili bilgi veren başkan Muharrem Yamuk, toprak sahanın çimlenmesi veya sentetik yapılması için projeyi başlattıklarını belirtti. Yarköy Spor Kulübü başkanı Muharrem Yamuk sahanın yenilenmesi için yönetim olarak gereken görüşmeleri yaptıklarını belirterek, 25 yıldır BTM liglerinde var olan Yarköy’ün projeyi hayata geçirmek içinde yönetim kurulu, köy muhtarın uyumlu bir şekilde çalışmaları sonrasında hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Kötü alışkanlıklardan uzak tutmak
Yarköy Spor Kulübü Başkanı Muharrem Yamuk, ülkemizde son yıllarda artış gösteren kötü alışkanlıklar ve sağlıklı yaşam için günümüz gençliğini düşünerek bu projeleri hayata geçirdiklerine vurgu yaparak, amaçlarının gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora yönlendirmek olduğunun altını çizdi. Yarköy Spor Kulübü olarak yan branşlardan Bilardo, Satranç, Voleybol ve Basketbol gibi spor dalların faaliyete geçireceklerini dile getiren başkan Muharrem Yamuk Yarköy’ün tam anlamı ile spor kulübü olacağını da sözlerine ekledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474