banner564

Sonbahar’da geri dönüş

ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Mitchell, Kıbrıs sorununa çok aktif katılımlardan söz etti

Sonbahar’da geri dönüş
banner598

   ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Kıbrıs sorununa çok aktif katılımlardan söz ederek “Sonbahar’da geri döneceğiz”dedi.

   Fileleftheros gazetesine göre; Wess Mitchell, Heritage Foundation’daki konuşmasında, “Kıbrıs MEB’indeki sondaj gemilerinin taciz edilmesinin gözden kaçmasına müsaade etmeyeceğimizi Türk yetkililere mesajımızda açıkça vurguladık, bu konuda konuşmayacağız” diyerek, ABD’nin Doğu Akdeniz’de daha güçlü bir varlık göstereceğini söyledi.
   ABD’nin, Güney Kıbrıs ile özellikle terörle mücadele ve güvenlik konularında daha güçlü bir ilişki kurmaya çalıştığını belirten Mitchell, Güney Kıbrıs’taki Rus paraları konusunun çok bilindiğine işaret etti ve “örneğin, Rus dezenformasyonu konusunda yapacak çok şeyimiz var” ifadesini de kullandı.
   Mitchell, Güney Kıbrıs için “iki bölgeli, iki toplumlu federasyon prosedürü devam eden, Batı’nın daha çok dikkatine ihtiyaç duyan savunmasız ülke” ifadesini kullandı ve bunun bir yönünün de, Güney Kıbrıs’la önceden var olan zeminin üzerine teröre karşı çok güçlü iş birliği inşa edilmesi olduğunu söyledi.
    Gazete Mitchell’in, Amerikalıların sonbaharda Kıbrıs sorununa yeniden müdahil olacaklarını şu sözleriyle haber verdiğini yazdı:
   “Zannederim özellikle Kıbrıs için yapmamız gereken, iki bölgeli, iki toplumlu federasyona yönelik prosedüre katılmayı sürdürmektir. Bu, öncelik olmaya devam ediyor. Çok aktif katılımımız var ve sonbaharda geri döneceğiz.”

Anastasiadis Fransa’ya gidiyor

   Bu arada ABD ve Fransa ile stratejik iş birliğinin sözde kalmaması için sürekli çaba harcayan Rum yönetimi, Fransa’yla iş birliğini ileri götürme yönünde de hareket ediyor. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmek üzere önümüzdeki günlerde Paris’e gideceği, iki tarafın ziyaret tarihini ve gündemini ayarlamaya çalıştığı kaydedildi.
Rum yönetiminin, ABD Dışişleri Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Wess Mitchell’in, Washington merkezli düşünce kuruluşu Heritage Foundation’da yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz, Güney Kıbrıs ve özellikle Türkiye için söylediklerine büyük önem verdiğine dikkat çekildi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2018, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473