banner564

YDÜ melekleri gururlandırdı

Avrupa Şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı tezarühatlarla karşılandı

YDÜ melekleri gururlandırdı
banner598
FIBA Kadınlar Avrupa Kupasının Şampiyonu olan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı kupa ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne döndü.
Türkiye Kupası’nın ardından Avrupa Kupası’nın da sahibi olan Yakın Doğu Melekleri, Ercan Havaalanın da kalabalık grupla büyük bir coşku ve sevgi seli ile karşılandı.
Bir grup öğrenci pasaport işlemelerinin ardından dışarıya çıkan takım oyuncularının boynuna çiçek astı. Ercan Havaalanı geliş kontuarında toplanan kalabalık grup da sloganlar atarak şarkılar söyledi. Yakın Doğu melekleri tezahüratlar ve konfeti eşliğinde karşılandı. 
Basının da yoğun ilgi gösterdiği karşılamada taraftarlar oyuncularla fotoğraf çektirdi. Kaner Şirketler Grubu da havaalanında takım oyucularına hediye vererek başarılarını kutladı.

Resmi ziyaret gerçekleştirdiler
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı adaya gelmesinin ardından resmi ziyaretlere başladı. Takım ilk olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti.  Daha sonra sırasıyla Türkiye Büyükelçisi Derya Kanbay ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ziyaretlerde, Yakın Doğu Üniversitesi’nin elde etmiş olduğu başarının ülke için en büyük tanıtım olduğu ve ambargo uygulayanlara en güzel örnek olduğu vurgulandı.

Kanbay: Yıllarca hatırlanması gereken bir başarı
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, kabulde yaptığı konuşmada, sevince ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi ve takım kaptanı, antrenörü ile destek veren herkesi kutladı. 
Büyükelçi Kanbay, bu başarı ile sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin değil, Türkiye’nin de gurur duyduğunu ifade ederek, başarının yıllarca hatırlanması gerektiğini vurguladı.
Yoğun gündemde Yakın Doğu Üniversitesi’nin şampiyonluk coşkusuna ortak olmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Derya Kanbay, iyi rekabetlerle daha büyük başarıların taçlandırılacağını ifade etti.

Siber: En büyük tanıtım
Meclis Başkanı Sibel Siber de, takımı ve bu başarıda emeği geçenleri candan tebrik ederek, bu başarı ile gururlandıklarını söyledi.
Meclis Başkanı Siber, ülkenin başarı öykülerine ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu tür başarıların aidiyet duygusunu da yükselttiğini ifade etti.
Bir Kıbrıs üniversitesi olarak Yakın Doğu Üniversitesi’nin adıyla bu başarıyı göstermesi en güzel tanıtımdır” diyen Meclis Başkanı, bir küçük ada ülkesinde arzu edilirse, spor ambargoları kalkarsa neler yapılabileceğinin de göstergesi olduğuna işaret etti ve bu tür başarıların yumuşak güç olduğunu ve yüksek motivasyon sağladığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2017, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474