banner564

Yetki Spor Dairesi’nde

Yenicami’ye verilen arazinin devri konusundaki tartışmalara Başbakanlık’tan cevap geldi

Yetki Spor Dairesi’nde
banner598
Başbakanlık, Yenicami’ye verilen arazinin devredilmemesi ile ilgili basın açıklaması yaparak, yetkinin Spor Dairesi’nde olduğunu belirtti.
Başbakanlık, spor alanlarının spor tesislerinin kuruluşu, açılışı ve işletilmesi çerçevesinde sporla ilgili bakanlığa ait olduğuna işaret ederek, bu yetkinin şu an Spor Dairesi’nde bulunduğunu belirtti.
Spor kulüplerinin kullanımı için tahsis edilen araziler konusunda açıklama yapan Başbakanlık, söz konusu arazilerin sportif faaliyetler dışında kullanılamayacağını vurguladı.

Spor amaçlı tesis için verilebilir
Beden Eğitimi ve Spor Yasası’nın ilgili maddesine işaret edilen açıklamada, “Araziler sadece kulüplerin ve derneklerin ilgili bakanlığa sunacağı projelerin onaylanması, taraflar arasında protokol imzalanması ve spor amaçlı tesis yapma koşuluyla kullanıma verilebilir” denildi.
Açıklamada, “Bakanlar Kurulu kararıyla Mağusa Türk Gücü Kulübü’nün kullanımına verilen parselle ilgili de aynı prosedür izlenecek” denildi.

2 protokol imzalandı
Son dönemde bu konuda 2 protokol imzalandığının anımsatıldığı açıklamada, Metehan Spor Tesisleri’nin Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Çetinkaya Spor Kulübü’ne, Akdoğan Özgürlük Stadyumu’nun ise Akdoğan Belediyesi’nin kullanımına verildiği kaydedildi.

Yetki Spor Dairesi’nde
Yenicami Ağdelen Kulübü’nün (YAK) başbakanlığa bir yazı yazdığının belirtildiği açıklamada, kulübün Bakanlar Kurulu kararıyla kullanımlarına verilen arazinin kulübe devriyle ilgili talepte bulunduğu ifade edildi.
Açıklamada, Beden Eğitimi ve Spor Yasası’nın “spor alanları, spor tesislerinin kuruluşu, açılışı ve işletilmesi çerçevesinde ilgili bakanlığa aittir” vurgusu yinelenerek, yetkinin Spor Dairesi’nde olduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474