banner564

Bu zihniyet hiç değişmedi

Ersin Tatar, Rum tarafının, 1950’li yıllardan bugüne, Kıbrıs’a tümüyle hakim olma, mücadelesini yaşanan kararlılıkla sürdürmekte olduğunu söyledi

Bu zihniyet  hiç değişmedi
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, yazılı açıklama yaparak müzakerelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Rum lider Anastasiadis’in yaptığı son açıklamalara dikkat çeken Tatar, Anastasiades’in son açıklamalarının, “bilinen tahakkümcü, üstünlük taslayan, Kıbrıs Türkü’nü Avrupa Birliği ile kandırıp Ada’yı Yunan yapacağını zanneden Rum zihniyetinin devamının kanıtı” olduğunu ifade etti.
Tatar, Anastasiades’in ifade ettiği temelde bir anlaşmaya ‘evet’ denilmesi halinde ortada Kıbrıs Türk halkının; ‘egemenlik, siyasi eşitlik, ekonomi, mülk ve güvenliği’ diye bir şeyin kalmayacağını kaydetti ve Cumhurbaşkanı Akıncı’yı Kıbrıs Türkü’nün haklarını ‘layıkı’ ile korumaya davet etti. Tatar, açıklamasında özetle şunları da ileri sürdü:
“Anastasiades’in açıklamaları gösteriyor ki; eğer, güvenliğimizden, toprağımızdan, egemenliğimizden vazgeçip Rum boyunduruğuna girmeyi kabul etmezsek Rumların bizimle gerçekçi, yaşayabilir bir anlaşma yapmaları söz konusu değildir. Ancak, Sayın Akıncı’nın Rum liderin açıklamalarına yanıtları da bizler için tatmin edici değildir. Sayın Akıncı, maalesef hala Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin bir tehlike anında Türkiye’nin Ada’ya yine müdahale edebileceği şekilde korunacağına, varılacak antlaşmanın Avrupa Birliği’nin birincil hukuku olmasının Türk tarafı için şart olduğuna, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devam etmeyeceğine, iki kurucu devletin yeni bir ortaklık meydana getireceklerine, Kuzey’deki Türk Kurucu Devleti’nde mülkiyet ve nüfus olarak Türklerin sarih çoğunluğa sahip olacağına, mülkiyette ve toprakta Kıbrıs Türkü’nü perişan edecek düzenlemelere asla izin verilmeyeceğine dair net konuşmayarak hata yapıyor.”
Ersin Tatar, Rum tarafının, 1950’li yıllardan bugüne, Kıbrıs’a tümüyle hakim olma, mücadelesini yaşanan kararlılıkla sürdürmekte olduğunu söyledi

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474