banner564

‘Yokluk içinde çok şey başardık’

KTFF eski başkanlarından Özer Esenyel Kıbrıs Türk futbolunun durumunu değerlendirdi

‘Yokluk içinde çok şey başardık’
banner598
Kıbrıs Türk Futbol Antrenörler Derneği Başkanı Süleyman Göktaş ve Spor Dairesi eski Müdürlerinden Metin Özerem, geçirdiği rahatsızlık sonrasında evinde istirahat eden KTFF, KTFAD ve Küçük Kaymaklı Kulübü eski başkanlarından Özer Esenyel’i evinde ziyaret etti. Ziyaretten son derece mutlu olan Esenyel, gerek Küçük Kaymaklı’da gerekse Antrenörler Derneği’nde başkanlık yaptığı dönemde hem Süleyman Göktaş hem de Metin Özerem ile yakın ilişki içinde olduğunu söyledi. O dönem bu futbolcuların antrenmandan arda kalan zamanda Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nın inşaatında çalıştıklarını ve kulübe katkı sağladıklarını kaydetti. 

Ordu milli takımını kurmuştuk
1987-1995 yılları arasında 3 dönem KTFF başkanlığı yaptığını ve o dönem ilk kez Ordu Milli Takımı’nı kurup başına da Metin Özerem ile Salih Tarcan’ı getirdiğini söyleyen Esenyel o dönem Ordu Millilerinin Türkiye’de birçok maç yaptığını söyledi. Kıbrıs Türk futbolunda var olan amatör ruhun birçok yıldız futbolcunun yetişmesine neden olduğunu da söyleyen Esenyel, eskiden okullardan futbolcu yetişip takımlara kazandırıldığını ancak bugün bunun bittiğini kaydetti. 

Türkiye ile ilişkiler kopma noktasında
KTFF başkanlığı döneminde Türkiye ile kurduğu iyi ilişkiler sonrasında her ay 3-4 takımın ülkeye geldiğini söyleyen Esenyel, bugün bu ilişkilerin kopma noktasında olduğunu ve buna da son derece üzüldüğünü belirtti. 

Antrenörlerin eğitimleri dünya seviyesinde
Antrenörlerin üst seviyede eğitim aldıklarını ve dünya ile yarışacak durumda olduklarına da vurgu yapan Özer Esenyel, tek eksiğin altyapı çalışmalarına yeterli önemin verilmemesi olduğunu söyledi. Futbol ile doğup futbol ile yaşadığını da söyleyen Esenyel, başkanlık yaptığı dönemlerde Küçük Kaymaklı Kulübü’ne Şehit Hüseyin Ruso Stadı ve Şehitler Anıtı’nı, Gençlik Gücü Kulübü’ne Tenis kortu ve Girne Halk Evi’ne de saha kazandırdığını kaydeden Esenyel, KTFF Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nun da kendi döneminde yapıldığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2016, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473