banner564

KTSYD Kupası Binatlı’nın

Güzelyurt’un iki takımı arasında ilk kez oynanan maçı 4-1’lik skorla kazanan Binatlı oldu

KTSYD Kupası Binatlı’nın
banner598
YER: Güzelyurt Zafer Stadı
HAKEMLER: Utku Hamamcıoğlu-İsfendiyar Açıksöz-Hüseyin Özasil
BAF ÜLKÜ YURDU: Erdoğan-Obidiaso-Rifat(Ahmet Dk.77)-Fikri-İltaç(Darbaz Dk.60)-Hamis-Arif-Kemal-Hasan-Hüseyin-Biao
BİNATLI: Ercan-Erencan-Emek-Kadir-Ayhan-Berkem(Necip Dk.81)-Salih-Sertaç-Çağakan Dk.65)-Neval-Keni Ovoeye(Alex Dk.30)-Abia İsrael
GOLLER: Dk. 16 Obidiaso (B.Ü.Yurdu) Dk.36 ve 90 Abia İsrael, Dk.46 Sertaç, Dk.78 Erencan(BİNATLI)

Abdullah ZAİFOĞLU
 KTSYD tarafından her yıl düzenlenen ve gelirinin Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacak olan maçta ikinci yarıda bulduğu gollerle kazanan Binatlı, ilk kez bu kupanın sahibi oldu.
 8. dakikada gelişen B.Ü.Yurdu atağında Hüseyin topla birlikte rakip kaleci Ercan’la karşı karşıya kaldı. Fakat etkisiz bir vuruş yapınca top kalecinin kucağında kaldı. 
 16. dakikada B.Ü.Yurdu öne geçti. Bu dakikada gelişen B.Ü.Yurdu atağında, Binatlı defansı topu uzaklaştıramadı. Oluşan karambolde topa en son vuran Obidiaso topu ağlara yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi.
 36. dakikada Binatlı’nın sağ taraftan geliştirdiği atakta Sertaç topu ceza alanı içerisine ortaladı. B.Ü.Yurdu defansından sekip havalanan topa Abia İsrael hareketlendi, defans ofsayt diye durunca Abia İsrael topu ağlara yollayarak Binatlı’ya beraberliği getiren golü attı ve skor 1-1 oldu.
 46. dakikada bu kez Binatlı öne geçti. Sol taraftan gelişen atakta Abia İsrael süratle ceza alanına girdi, şutunda top kaleciden döndü dönen topu iyi takip eden Sertaç Binatlı’yı 2-1 öne geçirdi.
 60. dakikada Binatlı yine sol taraftan bir atak geliştirdi. Abia İsrael süratle ceza alanına girip kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top önce kaleciden sonra Onibiaso’dan sekti. Seken topa ikinci kez ayakları ile müdahale eden Erdoğan topu uzaklaştırdı.
78. dakikada Binatlı takımından Erencan aldığı topla sağ taraftan rakip defansı adeta ipe dizerek ceza alanına girdikten sonra plase bir vuruşla topu ağlara yollayınca Binatlı farkı 2’ye çıkardı. B.Ü.Yurdu 1 Binatlı 3
 90. dakikada Alex’in pasında Neval soldan son çizgiye kadar inerek topu rakip kale önüne kesti. Topu çok iyi takip eden Abia İsrael rahat bir vuruşla topu ağlara yollayarak maçın da skorunu belirledi. Binatlı 4 B.Ü.Yurdu 1 
 Bu maçtan önce Geçitkale bayan takımı ile Akdeniz Spor Birliği Bayan takımları arasında oynan maç da büyük ilgi gördü.
  Maç sonunda maçın adamı seçilen Binatlı futbolcusu Abia İsrael’e ödülünü KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu verdi. Maçın hakemlerine plaketlerini Güzelyurt Kaymakamı Teyfik Direnç verdi.
  B.Ü.Yurdu’na kupa ve madalyalarını Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar birlikte verdiler.
 Şampiyon Binatlı’ya ise kupa ve madalyalarını Başbakan Hüseyin Özgürgün verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2016, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473