banner564

Yolcular olabilir

Yolcular olabilir
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 K-Pet Süper Lig’de artık ligin bitimine haftalar kaldı. Artık şampiyon kim olacak düşüncesi haftalar önceden ortadan kalktı. Artık kimler küme düşecek diye konuşmaya başladık. 
 Bir alt lige düşecek takımlar arasında son 3 sırada yer alan Değirmenlik, Dumlupınar ve Mormenekşe takımları en yakın aday olarak görülüyor. Mormenekşe için lig bu hafta matematiksel olarak da sona erebilir. Dumlupınar için bu hafta oynayacağı M.Türk Gücü maçı ya tamam ya devam maçlarından biri olacak. Değirmenlik kazanarak birbirleri ile oynayacak rakiplerinin puan kaybetmesini beklemek zorunda.
 Ligi Yenicami’nin arkasında en iyi yerde bitirmek isteyen takımların sayısı da bir hayli fazla. Bunlar arasında kupada yoluna devam eden takımlar da var. Ya lig ya kupa diyecekler mi, onu ilerleyen haftalarda göreceğiz. 
 Bu akşam Güzelyurt’ta oynanacak B.Ülkü Yurdu-Yalova maçı ile başlayacak olan hafta cumartesi ve pazar günü oynanacak maçlarla tamamlanacak. Cuma akşamı oynanacak maç saat 18,30’da diğer maçlar ise saat 16,00’da başlayacak. 

Baf Ülkü Yurdu-Yalova (Komşuların mücadelesi)
 Ligde rahat olmasına rağmen alacağı puan veya puanlar onları bu çemberin tamamen dışında bırakacak. Son hafta kötü oynayıp farklı kaybetmelerine rağmen rakiplerinin kupa düşüncesinin fazla olmasını değerlendirebilirler.
 Yalova kupada yarı finalde oynayacağı K.Kaymaklı maçını düşünüyor. Lig ikinciliği için iddialı olsa da önündeki rakipleri çok fazla. Kupada finale çıkabilmek için K.Kaymaklı ile oynayacağı maçlar onlar için çok daha önemli. Rakibi karşısında bu maçları düşünerek de oynayabilirler.

K.Kaymaklı-G.Birliği (Kupa düşünceleri öne çıkabilir)
 Ligde ikincilik mücadelesi veren iddialı 2 takımının mücadelesi. Ligde özellikle ikinci yarıda başarılı maçlar çıkaran iki takımın mücadelesi haftanın en iyi maçlarından biri olabilir. Kupada final oynamak isteyen iki takımın lig ikinciliğinden fazla kupa maçları takımlar adına öne çıkabilir. 
 K.Kaymaklı yerinde kaybetmemek için saha avantajını kullanmak ve galip gelmek istiyor. Aynı şekilde G.Birliği de kazanıp yakaladığı ikinciliği kaybetmek istemeyecek.

Mormenekşe-T.Ocağı (Kupa öncesi iyi bir antrenman)
 Gerek hedefinin kupa olduğunu çok uzun zaman önce belirten ve bu yolda ilerleyen T.Ocağı, artık ligden düşmesine kesin gözle bakılan rakibi karşısında maçın favorisi. Fakat güçlü rakibi G.Birliği ile oynayacağı kupa maçı öncesi kayıp yaşamak da istemiyor. Daha tedbirli de oynayabilir.
 Mormenekşe yine teknik adam değişikliğine gitti. Sezon başından beri kötü giden bir performans var. Ligde artık kalamayacaklarına kendileri de haftalar önce inanmıştı. Önümüzdeki sezon için yapacakları çalışmalarla ilgili onlar adına iyi bir maç olabilir. 

Lefke-Yenicami (Karadağ’daki zor maç) 
 Şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden Yenicami yine kazanmaya devam ediyor. Diğer takımlarla arasındaki güç farkı ile hak ettiği şampiyonluğa kavuştular. Lefke ile Karadağ’da yapacakları maç izlenmeye değer olacak. Kazanıp farkı daha da açmak isteyecekler.
 Lefke son iki haftada aldığı puanlarla nefes aldı. Moral olarak da iyi görünen Lefke’nin şampiyon karşısında nasıl bir performans sergileyeceği de merak ediliyor. Üç ihtimalli bir maça çıkacaklarını söyleyebiliriz.

Mağusa Türk Gücü-Dumlupınar (Alt sıraların kaderini belirleyecek bir maç) 
 Kümede kalma mücadelesi veren takımların tümünü ilgilendiren bir maça çıkacaklar. Dumlupınar için kazanmaktan başka bir yol yok. Kazanamazlar ve üzerlerindeki rakipleri kazanırsa ligde kalabilme şansları çok ama çok azalacak. Bu maçta kaderlerini kendileri belirleyecek.
 M.Türk Gücü onları çok yakından bilen yeni teknik adamları ile bu maça çıkacak. Son haftalardaki kötü gidişlerine dur demek istiyorlar. Kazanmaları halinde rahatlayabilirler. Kazanamazsam kaybetmemeliyim düşüncesi ile de oynayabilecekleri gibi kaybederlerse kötü sona da gidebilirler.

Doğan Türk Birliği-Binatlı (Hedefleri farklı)
 Hem ev sahibi hem de deplasman takımının bu maçtaki amaçları çok farklı. Ev sahibi ligi ikinci sırada bitirmek Binatlı ise alacağı puan veya puanlarla artık kötü günler yaşamak istemiyor. Doğan Türk Birliği evindeki maçı mutlak kazanmak için oynayacak. İnişli çıkışlı grafik onları da memnun etmiyor.
 Binatlı zor bir deplasmandan puan veya puanlarla dönmek istiyor. Ancak beklediklerinden de zor bir maça çıkacaklar. Altındaki rakiplerinin birbirleri ile oynayacak olması onlar için avantaj olabilir. Kaybederlerse korkulu rüyayı görmeye devam edecekler.

Cihangir-G.Gücü (Normal bir lig maçı) 
 Her iki takım için oynanması gereken bir lig maçından öteye gitmeyen bir maç. Cihangir’in hedefi ligi ikinci sırada bitirmek G.Gücü diğer rakiplerine göre çok rahat bir durumda.
 Kupadan beklenmedik bir şekilde elenen Cihangir, kendi evinde kazanmaya çok yakın ve bunu başarabilecek güç ve kadroya sahiptirler.
 G.Gücü mütevazı kadrosu ile rakibi karşısında iyi oynayıp alabileceği puan veya puanlar almaya çalışacak. 

GAÜ Çetinkaya-Değirmenlik (Son sıralar için önemi fazla)
 Ligi artık bitiren ve bir an önce lig bitse de gitsek diyen GAÜ Çetinkaya için sıradan bir lig maçı. Ligde kümede kalma mücadelesi veren rakibi karşısında alacağı sonuç rakibi kadar diğer kümede kalma mücadelesi veren rakiplerini de yakından ilgilendiriyor.
 Değirmenlik takımı için kaybetmek kendi kaderini belirlemek anlamına gelebilir. Kazanmak zorunda oldukları bir maça çıkacaklar. Kazanmaları halinde rakiplerinin de birbirleri ile yapacakları maçtan çıkacak sonuca göre gidiş yollarını belirleyecekler. Kazanırlarsa avantaj yakalayabilirler.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473