banner564

Zekai’den açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Su Sporları Federasyonu işbirliğinde düzenlenen ve önceki gün yaşanan sorundan dolayı iptal edilen yüzme yarışlarıyla ilgili Su Sporları Federasyonu Merkez Hakem Komitesi başkanı Aytekin Zekai bir basın bildirisi yayınlayarak konuyla ilgili açıklama yaptı.

Zekai’den açıklama
banner598
Zekai açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı görevlisi Levent Ilgın’ın kural dışı davrandığını  belirterek Merkez Hakem Komitesi’nin yarışlar öncesi yaptığı toplantıya katılmayan ve sporcu listesini göndermeyen bir okulun sporcularını, müsabakaların başlamasına 5 dakika kala havuz içine girerek yarıştırmak istediğini söyledi.  
Zekai “Bu olayı, yükümlülüklerini yerine getiren diğer okullara haksızlık olacağı ve kuralların dışına çıkılacağını söyleyerek kabul etmeyen Merkez Hakem Komitesi Başkanına; müdahale ve hakaret ederek, havuz dışına çıkmasını söyleyip, tüm hakem kontrolünün kendisinde olduğunu ve çıkmadığı takdirde yarışları iptal edeceğini söylemiştir. Ayrıca müsabakalardan önce KKTC Su Sporları Federasyonu yetkilileri ile görüşen Milli Eğitim Bakanlığı görevlisi Levent Ilgın müsabakalar sırasında sporcuların yüzme kuralları dışına çıkarak yapacakları tüm hataların, hakemler tarafından görülmemesi talebinde bulunmuştur. Bu talep karşısında federasyon yetkilileri, kuralların dışına çıkılamayacağı ve tüm yetkinin MHK’da olduğu cevabını vermiştir. Söz konusu olayların hakemlik onuru ve ahlakı ile bağdaşmaması nedeni ile, Merkez Hakem Komitesi Başkanı  öncülüğünde müsabakalarda görev alan tüm hakemler yarışlardan çekilme kararı almıştır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2015, 04:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474