banner564

Zorluklar yaşadık

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın Türkiye Süper Ligi’nde yaşadıklarıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi

Zorluklar yaşadık
banner598
Bilyoner.com Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ni 10.sırada bitiren Yakın Doğu Üniversitesi bir yılda neler yaşadıklarını bir basın toplantısı düzenleyerek açıkladılar.
NEU RA 25 Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, YDÜ Kulüp Başkanı Doç. Dr. Hakan Atamtürk, takım genel menejeri Erhan Ayaz ile idari menejer Umar Göker katılarak bilgiler verdi.
 
Üç yıl önce aldığımız karar doğru idi
Yakın Doğu Üniversitesi Kulüp Başkanı Doç. Dr. Hakan Atamtürk basın toplantısında ilk sözü alarak şöyle konuştu:
 “10 yıl KKTC’de kadın basketbolunda arka arkaya şampiyon olduk. Ligde takım kalmayınca Türkiye Liglerinde yer almak bizim için doğru bir karar olduk. Önce 2.Lig’te mücadele ettik. Geçtiğimiz sezon Süper Lige yükseldik. Bu sezon Biyoner.com da olmak doğru bir karardı.Bu ligde zorlu maçlar oynadık ve yılı tamamladık” dedi.
Atamtürk, Türkiye liglerini gördükten sonra Yakın Doğu Üniversitesi’nin profesyonel anlamda ligdeki ilk üç takımdan biri olduğuna inandım. Bu arada yeni sezonda da İlker Gözeneli ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
 
Bir yılda her şeyi yaşadık
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.
Tüzünkan,  “Sezon başında ki hocamız Alper Durur ile kimyamız uyuşmadı. Zor zamanlar yaşadık. Takımımızın üç tecrübeli ismi takım kaptanımız Şebnem Kimyacıoğlu yabancılarla, yardımcısı Hülya Özkan, Türkiyeli oyuncularla ve Yelena Leuchanka da takıma motivasyonu ile çok şeyler kattılar. Ancak bir yılda ligde yaşadıklarımız 5 yılda yaşayabilirdik.
Bu arada Yakın Doğu Üniversitesi olarak aldığımız karar doğrultusunda basketbolu bırakan Hülya Özkan’ın giydiği 11 numaralı formayı emekli ediyoruz. Artık YDÜ kadın takımında 11 numara olmayacak. Süper Lig’de önemli şeyler yaşadık ve gördük” diye konuştu.
 
 
Ayaz ve Göker de açıklamalar yaptı
Takım menajeri Erhan Ayaz ile idari menajer Umar Göker de basın toplantısında söz alarak açıklamalar yaptılar.
Ayaz, “Bir yılda yaşadıklarımız hızlandırılmış kurs gibi idi. Eski antrenörümüzün takımla uyum kuramaması en dikkat çeken olaydı. Türkiye ligi, WNBA’den sonra en zor ligdir. Alper Durur’un takıma verdiği zararı önleyene kadar çok çaba harcadık. Bu dönemde gelişen olaylar tam bir roman olacak durumdaydı.”dedi.
İdari menajer Umar Göker de “Zor bir dönemden geçtik. İdmanları burada yapmak ardından evcil maçlarımız için Ankara’ya gitmek oradaki salonun düzenlenmesi, valilik, polis ve diğer işlerle ilgilenmek gerçekten zordu. Ama anlımızın akıyla bu işten çıktık. Yeni sezon daha iyi olacak” diye sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473