banner564

1 Mayıs kutlamalarında yine üzüldük

Avrupa, 1 Mayıs’ı güzel etkinliklerle kutlarken, Türkiye’nin birçok yerinde yine acı dolu olaylar yaşandı

1 Mayıs kutlamalarında yine üzüldük
banner598
   Türkiye’nin birçok bölgesinde 1 Mayıs kutlamaları yine birçok üzücü olaya sahne oldu. Polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda yaralananlar oldu, bazıları hastanelere kaldırıldı.
 Avrupa’nın çeşitli kentlerinde ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla gösteriler ve kutlamalar şenlik havasında yapıldı
  Almanya’nın başkenti Berlin’de binlerce kişi, Hackische Höfe meydanından tarihi Brandenburg kapısına kadar yürüdü. Almanya Sendikalar Birliği (DGB) tarafından düzenlenen yürüyüşe katılanlar kiralık işçi çalıştırılmasına son verilmesi, asgari ücret konusunda istisnaların getirilmemesi ve adil çalışma şartlarının oluşturulmasını talep eden pankartlar taşıdı.
   Fransa’daki çeşitli işçi sendikaları ise 1 Mayıs'ı Paris’teki Republique meydanında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Gösterilerde 1 Mayıs’ın simgesi olan müge çiçeği dağıtıldı. Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı gösteri sonrasında sendika üyeleri Nation meydanına kadar yürüdü.
İngiltere’nin başkenti Londra’da Clerkenwell bölgesinde toplanan çok sayıda kişi pankart ve bayraklarla Trafalgar meydanına yürüdü.
   Yunanistan’ın başkenti Atina’da ise ekonomik krizde işçi ve memur haklarına getirilen kısıtlamalar protesto edildi. Yunanistan İşçi Konfederasyonu ve Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu'nun çağrısıyla Klaftmonos meydanından parlamento binasının da bulunduğu Sintagma meydanına yürüyüş düzenlendi.
    Avusturya’nın başkenti Viyana’da hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) tarafından düzenlenen “1 Mayıs İşçi Bayramı” etkinliklerine yaklaşık 100 bin kişi katıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474