banner564

316 oy aldı

4 adayın yarıştığı TBMM Başkanlık seçimini AK Parti Milletvekili İsmail Kahraman kazandı

316 oy aldı
banner598
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 26. Dönem Meclis Başkanı'nı seçmek üzere toplandı. TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal'ın yönettiği birleşimde Meclis Başkanlığı için AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP İstanbul Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarıştı.
AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, TBMM Başkanı seçildi.  
TBMM Genel Kurulunda 3. turda 316 oy alarak Meclisin yeni Başkanı olan Kahraman, 1940 yılında Rize'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karabük’te, liseyi İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde tamamlayan Kahraman, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kahraman, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyetinde başkanlık ve Milli Türk Talebe Birliğinde (MTTB) Genel Başkanlık yaptı.

13 yıl aradan sonra Meclis'e "Başkan" olarak döndü 
Kahraman, 1995 ve 1999 milletvekili genel seçimlerinde 20 ve 21. dönemlerde İstanbul Milletvekili olarak Meclis'te yer aldı. Refah Partisi ve Fazilet Partisinde grup başkanvekilliği yapan Kahraman, TBMM Anayasa Komisyonu ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 
İngilizce bilen Kahraman, evli ve dört çocuk babası. 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474