banner564

350 bin lira dolandırdılar

İnternet üzerinden sahte ürün satan 4 kişi tutuklandı

350 bin lira dolandırdılar
banner598

   Sakarya Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında internet üzerinden vatandaşlara sahte ve sipariş edilenden farklı ürünler sattığı iddia edilen 4 kişi, İstanbul'da gözaltına alındı

Vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren Sakarya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2,5 ay süren teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde internet siteleri üzerinden satılık ürün ilanları verilerek vatandaşların dolandırıldığı belirlendi.

   Bu siteler aracılığıyla ödeme yapan vatandaşlara sahte ve istenenden farklı ürünlerin gönderildiğini tespit eden ekipler, zanlıların İstanbul'da bulundukları adreslerine operasyon düzenledi.

  Operasyonda gözaltına alınan M.E.D, İ.G, E.G. ve R.R.K'nın ev ve üst aramalarında, 17 bin 335 lira, 1 ruhsatsız tabanca, 12 cep telefonu, 8 banka kartı ve kredi kartı, 2 kaşe ile 11 adet fatura defteri ele geçirildi. 

    Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.R.K, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli mahkemece tutuklandı.

Zanlıların, söz konusu yöntemle vatandaşları yaklaşık 350 bin lira dolandırarak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 04:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474