banner564

65 gün sonra sandık başına

Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi 24 Haziran’da yapılacak

65 gün sonra sandık başına
banner598

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı erken seçim çağrısının ardından erken seçim tarihini açıkladı ve 24 Haziran’da sandık başına gidileceğini duyurdu. Böylece 2019 yılının Kasım ayında yapılması beklenen seçimler 16 ay öne alınmış oldu.

   Türkiye, 2017 referandumuyla kabul edilen anayasa değişiklikleriyle ilk defa Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini bir arada yapacak. Bu seçim tarihi bir nitelik taşıyor. Seçimler başbakanlık sistemini ortadan kaldıracak ve Türkiye” Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne” merhaba diyecek. 
   Bahçeli’nin çağrısı ile gündeme gelen erken seçim kararı dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP Lideri Bahçeli ile görüştükten sonra açıklama yapmak üzere saat 15.53'te kameraların karşısına geçti. Erdoğan, seçimin 24 Haziran'da yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

İstikrar için karar verildi
  Sözlerine, "Bugün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik" diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile daha önce de birkaç defa bir araya gelerek, Türkiye ile ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.
   Erdoğan, “Gerek Suriye'de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar, gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler, Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü şekilde alınabilmesi ve uygulanabilmesi için yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet arzetmeye başlamıştır” dedi.
   MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yaptığı erken seçim çağrısını bu gerçekleri de göz önünde bulundurarak, yetkili kurullarda enine boyuna müzakere ettiklerini aktaran Erdoğan, şöyle dedi:
   “Türkiye'nin önündeki iç ve dış gündemin yoğunluğu, erken seçim kararının açıklanmasıyla ortaya çıkacak belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını zorunlu kılıyor. Suriye'deki gelişmelerin hızlandığı, makroekonomik dengelerden büyük yatırımlara kadar her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Bunun için önümüzdeki seçimlere ittifak içinde girme konusunda mutabık bulunduğumuz Sayın Bahçeli ile de yaptığımız istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik." 

Bahçeli: Cumhurun dirilişine sahne olacak
   MHP Lideri Bahçeli de erken seçim kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli özetle şöyle dedi:
   “Sayın Cumhurbaşkanı'yla yaptığım müspet ve mümbit görüşmeyle önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben şuurunu 7 Ağustos Yenikapı ruhuyla teyit ederek tarihi mutabakata ulaştık. Türkiye'nin önü açılmış, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilebilmesi için demokratik yol haritası belli olmuştur” dedi. Bahçeli, 24 Haziran 2018 Pazar günü, cumhurun dirilişine, cumhuriyetin doğruluşuna, Türk milletinin devasa seçimine sahne olacaktır. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Gayret bizden, takdir Türk milletinden, himaye ise Cenab-ı Allah'tandır.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474